Columbus Blue Jackets - Washington Capitals

Goalies: Bobrovsky (probable) vs Holtby (confirmed)

Game 3 i natt i mötet mellan Columbus Blue Jackets och favorittippade Washington Capitals. Denna serie har verkligen utspelat sig på ett speciellt sätt och det är Jackets som har en 2-0 ledning inför tredje mötet när man nu dessutom har hemmaisfördel.

Washington Capitals var laget som sett så stabilt ut som vanligt hela grundserien men som vanligt inte riktigt klarar av att prestera, åtminstone resultatmässigt i slutspelet. Lite så var känslan inför detta årets slutspel och mycket väl har Caps satt sig i en väldigt pressad situation. Detta trots att man både i Game 1 och Game 2 öppnat starkt och skaffat sig tvåmålsledningar i båda mötena.

I Game 1 så fick man med lite lite flyt då man tidigt fick spela powerplay efter en hög press från Jackets. Detta utnyttjade man på bästa sätt och laget hade en 2-0 samt 3-1 ledning innan vändningen kom för Jackets. Caps kvitterade då sent i tredje perioden för att ta matchen till övertid men väl där var det Jackets som stal showen efter en riktigt fin soloprestation av Panarin.

Game 2 började mycket bättre för Caps som spelade riktigt bra och tog välförtjänt ledningen med 1-0. 2-0 kom återigen i PP där Ovechkin förvaltade läget på bästa sätt. Jackets reducerade till 2-1 men Caps såg stabila ut. Det blev inte sämre när samme Ovechkin som ständigt kritiserats under dessa slutspelssammanhang utökade till 3-1 återigen i PP och jag tycker att Caps såg stabila ut. Dock ville Jackets annat och Philip Grubauer som varit så stabil hela säsongen levererade inte en prestation som håller. 3 relativt enka mål i slutet av andra gjorde att Jackets hade ledningen helt plötsligt efter 2 perioder. Tredje perioden dominerades återigen av Caps och laget vann skotten med hela 21-5. Det dröje dock hela vägen till 3.35 kvar av matchen innan TJ Oshie kunde göra 4-4 i PP och Caps såg ut att ha momentet med sig till den förlängning som väntade. Dock så återigen så snodde Jackets showen efter M.Calvert gjort avgörande 4-5 efter 12.22 av förlängningen och nu är Caps enormt pressade.

Så i natt i Game 3 så vänder serien till Jackets hemmais. En plats där man under säsongen varit riktigt svårslagna med ett record på 26-12-3. Så varför tror jag då att Caps kommer vinna nattens match?

Att Jackets har en 2-0 ledning med sig måste man ändå erkänna är maximal utdelning. Ser man på spelet så har Caps dominerat och varit det bättre laget i båda matcherna. Man har haft 2-målsledningar som man under en grundseriematch inte hade tappat. Jag måste säga att Philip Grubauer inte hållit måttet vad som krävs av en målvakt i slutspel och han måste ta på sig en del av de enkla mål Jackets fått med sig som gjorde det möjligt till deras vändningar. I natt har vi Holtby tillbaka i mål och jag tror det gynnar Caps. Jag tror laget vet om att Game 3 är oerhört viktig då man vet att ett 0-3 underläge blir för tufft att vända. Även om Jackets är riktigt svårslagna hemma måste ja gå på vad lagen presterar spelmässigt på isen och även om ”slutspelsspöken”/choke-känslan över Capitals finns där tror jag man löser en seger i natt för att skapa spänning i serien. Jag gillar speciellt att Washington ses som rätt stora underdogs då man kanske kan slappna av lite och spela utan samma press som man har på hemmais.

Jag tror alltså på gästerna och kommer därför spela

Match: Columbus Blue Jackets - Washington Capitals
Spel: 2 money line
Odds: 2.18
Insats: 4/7u
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 01:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip