Columbus Blue Jackets - Washington Capitals

Goalies: Bobrovsky (confirmed) vs Holtby (probable)

Game 4 i natt mellan Columbus Blue Jackets och Washington Capitals. Caps lyckades äntligen vinna en match efter att återigen hållit på att tappa en ledning. Men denna gången hade man studsarna med sig och Lars Eller kunde avgöra i andra övertidsperioden i en riktigt jämn och hårt match i Game 3. Om jag ska vara ärlig så segrade rättvisan.

Washington hade som sagt enorm press på sig i Game 3 att vinna då man schabblat bort två stycken tvåmålsledningar på hemmais och gett Columbus ett gyllene läge på hemmais inför Game 3. Enligt mig så var det två rån i Washington och frågan i mina ögon var om Caps skulle kunna skaka av sig detta och fortsätta spela bra hockey som man faktiskt gjort i de första två matcherna i Game 3. Och jag tycker vi fick svar på detta. Caps såg lika bra ut i Game 3 som i de tidigare två matcherna och tog rättvist ledningen i matchen och även om Jackets kvitterade i första perioden lyckades man hitta ett 2-1 mål i powerplay via John Carlson. Caps spelade tajt och Jackets började jobba sig in i matchen i andra perioden och det var här vi hade den stora skillanden från Game 1 och 2. Brandan Holtby som återigen var i mål spelade riktigt bra och tillskillnad från Grubauer i Game 1 och 2 så stod Holtby för avgörande räddningar som höll kvar Caps i ledning inför tredje perioden. Detta var en jämn tredjeperiod där man hade läge att avgöra matchen men istället var det Jackets som för tredje gången i rad hittade en kvittering och tog matchen till övertid. En riktigt jämn första OT förblev mållös och det kändes som Jackets återigen skulle ta en seger från Caps där laget haft en ledning. Men denna gång hade Caps turen med sig och en studs på Lars Eller i andra övertidsperioden avgjorde för Caps del.

Inför nattens match tycker jag vi återigen har ett bra utgångsläge på Washington. Jag står som sagt fast vid att jag tycker Washington spelmässigt i samtliga 3 matcher varit det bättre laget och fört matcherna. Skillnaden nu är att Caps har en trygg målvakt i Holtby som i Game 3 agerade den klassiska Holt-Beast tillsammans med att jag tycker Caps ser riktigt bra ut i spel 5 mot 5. Alexander Ovechkin sa i en intervju att serien skulle vara utjämnad när man återvänder till Washington och även om man inte ska stirra sig blint på en sida så tycker jag Caps är laget som har momentet på sin sida.

Tror på en ny jämn match i natt där Caps kommer stå som vinnare tillslut. Detta som sagt då jag tycker laget spelat bäst hockey och är bättre i 5 mot 5. Håller sig därför Caps borta från utvisningsbåset i natt tror jag man löser en seger och kvitterar matchserien. Jag kommer välja att spela Capitals ML då Washington är experter på att spela X i slutspel. Hela 34 gånger har detta skett i slutspelssammanhang och som sagt har samtliga 3 matcher i denna serie gått till övertid. Visst så borde det bli en vinst efter 60 minuter så den som vill ta mer risk kan testa Caps FT till fina 2.77, men jag kommer spela

Match: Columbus Blue Jackets - Washington Capitals
Spel: 2 money line