Columbus Blue Jackets - Washington Capitals

Goalies: Bobrovsky (probable) vs Holtby (probable)

Game 6 i natt i den jämnaste serien av de alla hittills i detta Stanley Cup-slutspel. Alltså mellan mötet mellan Columbus Blue Jackets och Washington Capitals.

Columbus Blue Jackets gick in i denna matchserie som stora underdogs, och jag tror de flesta ansåg Washington som klara favoriter mot detta unga Jackets. En matchserie som dominerats av Capitals under säsongen kändes på förhand som en bra lottning för laget från den amerikanska huvudstaden och Caps hade också fördelen att börja med två raka hemmamatcher. Men trots att Washington spelmässigt var det bättre laget i både de två första hemmamatcherna så var det underdogen Jackets som snodde vinsten x2 och satte enorm press på Caps inför game 3.

Denna press svarade Capitals upp på och jag tror mycket berodde på att man lyckades vinna Game 3 efter andra övertidsperioden på ett flytmål. Washington fick momentum med den vinster och kunde gå ut i Game 4 med gott självförtroende och gjorde där också sin bästa match i denna matchserie. Game 5 var den senaste och Washington var återigen på hemmais och frågan var om man verkligen skulle förlora 3 raka hemmamatcher? Matchen började på sämsta sätt då Matt Calvert gjorde 0-1 i numerärt underläge, men Caps lyckades komma tillbaka till ledning 3-2 innan Jackets hittade en kvittering till 3-3 i början av tredje perioden via Oliver Bjorkstrand. En match som Caps slutligen kunde vinna i förlängningen och har nu alltså vänt från 0-2 till ledning 3-2 i matchserien och har alltså möjlighet att avgöra i natt.

Kommer då man lyckas i natt? Jag tror inte det utan jag tror allt kommer avgöras i Game 7!

Detta eftersom jag såg tendensen på nerver i Caps lag då man i många situationer under Game 5 förlorade puckar som man vanligtvis vinner. Även Brendan Holtby såg darrig ut i många situationer och släppte en del enkla mål måste jag säga även om det inte var rena målvaktstavlor. Jackets spelade bra i Game 5 och vann skotten med 42-29 vilket säger en del om hur matchen såg ut. Washington har nu vunnit 3 raka matcher och av erfarenhet i NHL så vet jag att det är otroligt svårt att vinna 4 raka matcher mot vilket lag som helst i ligan. Jackets är dessutom vanligtvis ett otroligt bra hemmalag och jag tror man kan komma upp i nivå och ta Game 6 i natt.

Jag kommer därför spela

Match: Columbus Blue Jackets - Washington Capitals
Spel: 1 money line
Odds: 1.89
Insats: 4/7u
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 01:30

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip