Dallas Stars - Boston Bruins

Goalies: Lehtonen (confirmed) vs Rask (probable)

Väldigt intressant match i natt när Dallas Stars sats sig i en enormt jobbig sits när man helt plötsligt är utanför slutspel. Nattens motstånd är tunga Boston Bruins och laget som står på hela 6 raka förluster MÅSTE vinna i natt.

Dallas Stars som hela säsongen sett riktigt stabila ut och haft en stabil topplacering i tuffa Central Division stod för en tuff uppgift när man gav sig ut på en 6 matcher lång roadtrip. Lagt visste nog att de inte skulle bli några enkla matcher, men man hade nog inte räknat med att komma hem utan seger och endast 2 inspelade poäng. I och med detta usla och verkligen underpresterade resultat har man nu tappat sin slutspelsplacering och är nu laget som måste jaga istället för att bli jagas av. Senast gjorde man enligt mig en bra match och borde vunnit mot Washington Capitals men trots att laget tog ledingen av matchen tappade man greppet och föll tillslut med 4-3. I natt återvänder man hem vilket jag tror spelarna tycker är riktigt SKÖNT och på hemmais är Stars betydligt starkare med sitt record 24-10-3 jämfört med borta där man nu är 14-18-5.

Nattens motstånd är suveräna Boston Bruins. Laget har varit en ren ångvält denna säsong där man med sin blandning av unga talanger och rutinerade brunkare blivit ett lag som verkligen kan slåss om Stanley Cup senare i vår. Laget är slutspelsklara och nu gäller det egentligen bara för Bruins att hitta formen inför slutspel. Detta brukar enligt mig synas på lagen i slutet av säsongen då slutspelsklara lag brukar gå in i en lite hårdare träningsperiod och ser ofta lite slöa ut i de sista matcherna. Detta tycker jag exempelvis såg igår i matchen mellan Preds och Leafs där Preds inte alls hade samma tempo trots hemmais. Detta kommer jag ha hänsyn till i nattens rek. Bruins är trots allt 6-2-2 senaste 10 matcherna, men har två raka förluster efter att man senast förlorat mot St Louis Blues med 2-1 efter övertid.

I natt kommer jag spela på hemmaseger trots att Stars har 6 raka förluster. Detta grundar jag på att Stars är ett betydligt bättre hemmalag än on the road. Man spelade bra mot Caps och bör få utdelning snart. Lägg där till at Dallas måste vinna och ta 2 poäng nu för att jaga slutspel medan Bruins är slutspelsklara och spelarna börjar gå in i en tuffare träningsperiod. Slutligen saknar eventuellt Bruins några tunga pjäser då försvarsjätten Torey Krug samt nya forwardsstjärnan Rick Nash är tveksamma till nattens match. Sedan tidigare saknas även lagkaptenen Patrice Bergeron, Z.Chara, J.DeBrusk, McAvoy A.Bjork och David Backes. Bruins är med andra ord extremt skadedrabbat. Alla dessa faktorer gör att jag tror på hemmaseger här och spelar därför

Match: Dallas Stars - Boston Bruins
Spel: 1 money line
Odds: 1.88
Insats: 4/7u
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 01:30

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip