Dallas Stars - Montreal Canadiens

Goalies: Bishop (probable) vs Lindgren (confirmed)

Dallas Stars bröt sin förlustsvit senast då man efter 3 raka svaga insatser på sin roadtrip studsade tillbaka med att 6-3 besegra Edmonton Oilers på hemmais. Stars började matchen riktigt starkt med att snabbt skaffa sig en 2-0 ledning, men i slutet av första perioden såg man ut som man gjort hela roadtrippen. Slarvigt försvarsspel och koncentration utnyttjades av Oilers och man kom tillbaka till 2-2 innan perioden var slut. När sedan D.Caggiula gjorde 2-3 direkt i andra kändes det som Stars skulle fortsätta i den tunga trenden man hade on the road, men laget visade upp stark moral och kom till baka till 4-3 innan perioden var slut. Jamie Benn avgjorde mer eller mindre matchen när han i tredje perioden satte 5-3 och Jason Spezza fastställde slutresultatet 6-3.

Montreal Canadiens är också ett lag som underpresterat såhär långt, och mycket beror på den tunga skadelistan man ådragit sig. Båda lagets målvakter och inte minst stjärnmålvakt Carey Price är på IR, och man saknar spelare som bidrar kreativt i Lehkonen och Alex Hemskey. Hur som helst har Habs det riktigt tungt just nu och har 3 raka förluster och senast föll man med hela 6-0 hemma mot Toronto Maple Leafs, ett lag man vanligtvis älskar att möta.

I natt har Habs återigen en tuff match framför sig mot ett Stars som brukar vara ett lämpligt motstånd. Stars försvar är inte i toppen just nu och laget har släppt in hela 18 mål senaste 4 matcherna man spelat. Habs blev nollat senast och jag tror inte man blir det igen. Samtidigt är Stars riktigt farliga på hemmais offensivt och med trion Benn, Radulov och Seguin är man alltid ett hot framåt.

Habs har bra statistik historiskt sett då man vunnit de 3 senaste inbördes mötena med Stars, och 3/5 senaste mötena har gått över linan 5.5 mål. Denna tror jag är väldigt möjlig med nattens förutsättningar. Stars bör kunna trycka på framåt efter sin fina insats senast mot Oilers, och Habs bör inte bli nollat igen.