Hello! Återigen dags för en massa NHL matcher. Jag väljer mötet mellan Dallas Stars - Columbus Blue Jackets.

Stars kommer till spel efter en 4-3 seger hemma mot Minnesota Wild nu senast. En match som svängde hit och dit. Där först Stars ledde med både 1-0 och 2-1 där Wild vände till 3-2 i början av den tredje perioden. Men efter att fått målvakten K. Lehtonen skadad i mitten av den tredje perioden så vände Stars på steken och vann med 4-3.
Stars verkar ha hittat formen och har på lagets tio senaste matcher 7 segrar, 2 förluster och 1 förlust efter övertid/straffar.
I Western Conference så befinner sig Stars på en åttonde och sista slutspelsplats med 72 inspelade poäng efter 64 spelade matcher. Det är däremot jämt och med fyra pinnar upp till sjuan Minnesota Wild så är det bara tre ner till nian Phoenix Coyotes.
Stars har spelat en hel del matcher under säsongen som har blivit målrika och laget gör både mycket mål samtidigt som det ramlar in en del. Med en målskillnad på 185-179 så snittar Stars sina matcher på 5,68 mål.
På hemmaplan så är Stars det sjunde bästa hemmalaget i Western Conference. Med 42 poäng efter 34 hemmamatcher så är statistiken följande. 18 segrar, varav 1 efter övertid/straffar och 16 förluster, varav 6 efter övertid/straffar och en målskillnad på 106-87. Vilket ger ett snitt på 3,11-2,55 mål per match.
Stars har spelat riktigt bra på hemmais på slutet. Nu närmast med tre raka segrar och fyra segrar på lagets fem senaste hemmamatcher. Noterbart är att tre matcher har slutat över 5,5 mål och två matcher har stannat på exakt fem mål.
Stars kommer till spel utan:
K. Lehtonen (troligtvis borta denna match)

Blue Jackets har även dom hittat formen efter OS. Nu närmast blev det en 1-0 seger borta mot Nashville Predators där Anisimov avgjorde med mindre än sju minuter kvar av den tredje perioden. Lagen hade framförallt en varsin period och den tredje perioden var jämnast där Blue Jackets drog det längsta strået.
Blue Jackets har på sina tio senaste matcher 6 segrar, 3 förluster och 1 förlust efter övertid/straffar.
I Eastern Conference är det fortsatt ruggigt jämt om vilka lag som ska gå till slutspel. Med Blue Jackets 71 poäng på 64 matcher så är laget det sista slutspelslaget för stunden men med samma poäng som nian Red Wings och har bara två poäng ner till elvan New Jersey Devils.
Även Blue Jackets är ett lag som har spelat en hel del målrika matcher iår. Med en målskillnad på 186-178 så snittas det lite overkligt nog precis lika som Stars, 5,68 mål per match.
Bortaspelet har varit lite till och från den senaste tiden och det största problemet har varit att göra mål på bortais. Med 33 poäng på 33 bortamatcher så är Blue Jackets Eastern Conference nionde bästa bortalag. Med en statistik på 15 segrar, varav 5 efter övertid/straffar och 18 förluster, varav 3 efter övertid/straffar och en målskillnad på 85-98. Det utgör ett snitt på 2,57-2,96 mål per match.
Blue Jackets fem senaste bortamatcher har slutat i två segrar och tre förluster. Noterbart är att två matcher har slutat över 5,5 mål och en match har stannat på exakt fem mål medan två har slutat under 5,5 mål.
Blue Jackets kommer till spel utan:
N. Nikitin (spelar ev inatt)
R. Murray
J. Boll
F. Tyutin

Historia:
Detta blir säsongens andra och sista möte lagen emellan.
Den första matchen spelades med Blue Jackets som hemmalag och hemmalaget vann den matchen med 4-2. Matchen grundlades till stor del i den första perioden där Blue Jackets gick fram till en 3-0 ledning men Stars kom igen men aldrig närmare än 3-2.
Dessa två lag brukar möta varandra relativt ofta och har på sina tio senaste matcher vunnit fem matcher vardera.
Noterbart är att fyra matcher har slutat över 5,5 mål, två har stannat på exakt fem mål och fyra har slutat under 5,5 mål.
Lagens fem senaste i Dallas har däremot varit lite mer målsnåla. Men först har det slutat med två segrar för Stars och tre för Blue Jackets.
Noterbart är att Blue Jackets har två raka segrar i Dallas. Medan bara en match har slutat över 5,5 mål.