Detroit Red Wings - Montreal Canadiens

Goalies: Coreau (confirmed) vs Price (confirmed)

Detroit Red Wings tog en väldigt överraskande seger enligt mig när man 6-3 besegrade Pittsburgh Penguins på hemmais. Wings släppte redan efter några sekunder av matchen in 1-0 efter ett välriktat backskott från Kris Letang. Efter det spelade Wings rätt bra och skapade många farliga målchanser men utan att hitta nätet bakom Fleury. Andra perioden började på sämsta sätt där Wings bjöd på en turvover i egen zon som sedan utnyttjades av Pens som satte 2-0. Efter det lyckades Wings hitta målet 2 gånger i rad med Pens återtog ledningen sent i andra. Dock lyckades Wings hitta 3-3 precis innan perioden tog slut efter att Nielsen styrt in en perfekt skottpassning av Mike Green. Wings gjorde sedan 3 raka mål i tredje perioden och chockade därmed Penguins.

Montreal Canadiens slog NY Rangers på hemmais i en väldigt sevärd och målglad match. Rangers som var B2B inför mötet inledde matchen bäst efter ett mål av Pirri i PP. Efter målet bytta lagen mål med varandra och Rangers gick in i tredje perioden med en 3-2 ledning. Dock visade Habs att man hade mer juice kvar i skidskorna där och gjorde 3 raka mål på loppet av 1 minut. Lundqvist hade återigen en svag natt och frågan är hur hans nivå är just nu…

I natt gästar alltså Habs detta Wings som vanligtvis har haft svårt att göra mål. Dock har laget ett betydligt bättre målsnitt när tredjekeepern Coreau startat där man snittat 3.34 mål/match medan de starter där exempelvis Howard startat haft ett målsnitt på låga 1.45 mål/match.

Carey Price som inledde säsongen som en vägg har på slutet sett mänsklig ut och har på sina 5 senaste starter släppt in hela 19 mål. Detta är inte likt honom och jag tror helt klart att de är läge för honom att spika igen. Ett lag som Wings tycker jag inte har speciellt farliga forwards och denna matchen känns perfekt för honom. Wings har dessutom haft svårt att göra mål på Habs då man snittat låga 1.70 mål/match på lagens 10 senaste inbördes möten. Habs har dessutom vunnit de 8/10 senaste.

Nej bolagen erbjuder klart godkända 1.884 på att Wings gör 2 mål eller mindre. Tycker jag känns väldigt bra och spelar alltså