Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs

Goalies: Howard (probable) vs Andersen (confirmed)

Detroit Red Wings har två raka förluster och föll senast mot Tampa Bay Lightning med 5-3 i en match där man inledde starkt, men som man så många gånger man gjort denna säsong, tappat under andra perioden. Wings tog ledningen redan efter 4 min men efter att Brown kvitterat sent i första perioden var det dominans från Bolts som gjorde 4 av de nästkommande 5 målen.

Toronto Maple Leafs, ett av lagen som jag anser vara väldigt intressanta har chansen att ta sig till slutspel i år, men som de flesta vet är Eastern Conference otroligt jämn. Laget sitter på tredjeplatsen i Atlantic Division men Tampa Bay är endast 4 poäng efter och när lag som Canes, Islanders, Flyers, Bruins och Sens alla ligger så nära poängmässigt är varje match nu sista 5 man har kvar dödsviktiga. I natt gästar man ett av de svagaste lagen i NHL, och då är det endast 2 poäng som gäller.

Jag har sett dessa lag mötas samtliga 3 möten denna säsong, och Leafs har dominerat denna matchup. Inklusive utomhusmatchen i jubileumsmatchen för NHL 100 år var Leafs överlägsna spelmässigt även fast Wings mirakulöst hämtade upp 4-1 i den matchen i tredje perioden. De övriga två mötena har Leafs vunnit med klara 4-0 senast vann man med 3-2.

Med tanke på hur viktig nattens match är för Leafs medan den är betydelselös för Wings måste jag tror på 2 poäng för Leafs. Jag tycker moneyline ligger aningen lågt, och Leafs har trots allt vunnit 2/3 möten i år efter FT.

Leafs har vunnit de 7/10 senaste mötena H2H och släpper i snitt in endast 1.80 mål/match på dessa möten. Leafs form är dessutom väldigt bra med 7 segrar senaste 10 matcherna och man har två raka vinster i ryggen.