Äntligen dags att rikta blickarna mot KHL igen. Detta är ett möte mellan Riga och Niznekamsk, där jag förväntar mig att gästerna löser uppgiften.

Dinamo Riga ligger sist av samtliga lag i KHL, och man har en vana att oftast ligga med långt ner i tabellen varje år. De tre senaste matcherna har inte inneburit spel i KHL, utan man har varit med i Spengler Cup där man mötte Schweiz, Hameenlinna och Mountfield HK. Man vann endast mot Hameenlinna i förlängning, där de två andra matcherna förlorades med 1-4 och 6-1.
På hemmaplan har man vunnit sex av 19 matcher där man också spelar mer tillknäppt än på resande fot.
Vi hittar Indrasis i toppen av den interna poängligan med rätt klar marginal, och det blir en spelare att hålla koll på.

Niznekamsk gör en jättefin säsong hittills och man har spelat ihop 82 poäng på 46 matcher, vilket kan jämföras med Rigas 38 poäng på 44 matcher.
Senast lyckades man slå Omsk borta i förlängning, och det var ett riktigt styrkebesked, där man också likaväl kunde vunnit redan efter ordinarie tid.
Förstalinan med Galimov - Nestrasil - Sexton tycker jag funkar riktigt fint, och man har en riktigt bra balans i linan. Man har fått in Nikita Filatov i laget, en spelare som man aldrig lyckades bära upp sitt rykte. Nu har han dock spelat i Lada, och där har han inte samma spelarmaterial som i laget han spelar för här, och jag hoppas han kan lyfta nu när han får lite bättre spelare runt sig.

Niznekamsk är det klart bättre laget i denna match, och efter en fin vinst senast mot ett topplag så ska segerchansen vara god.

Speltips: 2 och jag investerar 4u // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip