Återigen får vi ett rejält överodds på ett lag mot Färjestad. Denna gång är det Djurgården som möter Färjestad på hemmais och vi erbjuds 2.40 på hemmaseger för Stockholmslaget. Det är ett odds som jag tar alla dagar i veckan med glädje, har svårt att se att denna inte droppat med minst 20 punkter när pucken släpps under fredagskvällen. Spelet spelas hos Nordicbet med flatinsats, finns sjukt nog även högre hos andra sidor.

Djurgården trummar på i SHL och ligger nu på en mycket välförtjänt tredjeplats med en match mindre spelad än serieledaren Färjestad. Djurgården har nu hela sex matcher utan förlust under ordinarie tid, fyra av dessa matcher har dessutom slutat med segrar efter ordinarie tid. Det mesta stämmer just nu för Djurgården, man spelar bra på både hemma och bortais. Speciellt hemma där man är oerhört starka, på sina sju hemmamatcher har det blivit sex segrar vilket är oerhört starkt. Enda förlusten kom mot Färjestad när man föll med 2-4. Tittar jag på min egenbyggda statstabell så är Djurgården seriens fjärde bästa lag på hemmais och kollar man på tabellen överlag båda hemma och borta så är Djurgården seriens näst bästa lag, bara Växjö är bättre. Detta speglar även poängtabellen för dessa två lag som båda ligger i topp. Djurgården har hittills dock inte alls fått till det i powerplay vilket säger en hel del om vilken kapacitet detta Djurgårdslag har. I boxplay har man dock varit solida vilket är mycket viktigt inför denna match när man möter ett Färjestad som har ett riktigt vasst powerplay. Slår man ihop Djurgårdens boxplay och powerplay så har man seriens tredje sämsta. Det gör bara att man blir oerhört imponerad av hur bra Djurgården är i spelet fem-mot-fem. Att vi erbjuds 2.40 hemma på Djurgården mot Färjestad anser jag som sagt som ett rejält bra odds. Det är nästan så jag vill dubbelflata denna, men jag håller mig i skinnet. Djurgården har dessutom seriens bästa målvakt i Adam Reideborn med en räddningsprocent på 94.39.

Färjestad kommer från två fina trepoängare mot krislaget Brynäs i back-to-back-mötet, två segrar som innebär att man fortfarande leder SHL men det tror jag verkligen inte att man gör länge till. Färjestad har verkligen överpresterat hittills och bakslaget kommer snart att komma. Innan dessa två segrar hade man tre förluster på sina fyra senaste matcher och det har börjat grusa lite mer i maskineriet än vad det gjorde i början av säsongen. Vi vet att Färjestad har ett mycket bra powerplay, bäst i serien med 29.79%. Även boxplay har fungerat bra, så en stor del av Färjestads framgångssaga är att man varit vassa i specialteams. Om man tittar på min egenbyggda statistiktabell så ser man tydligt att Färjestad har tagit alldeles för många poäng hittills i SHL än vad man borde. Färjestad ligger på elfte plats i den totala tabellen i SHL och man ligger även på elfte plats i bortatabellen. Man är med andra ord inte alls så vassa som tabellen i SHL säger. Det kommer snart börja gå dåligt för Färjestad, det är jag säker på, det här kan aldrig hålla i sig över tid, variansen kommer jämna ut sig, som den alltid gör över tid. Att Färjestad är knappa underdogs mot Djurgården är fel, man ska vara stora underdogs på bortais.

Läget i lagen.
DIF:
Inför helgens dubbelmöte mot Färjestad saknar Djurgården centrarna Andreas Engqvist och Linus Johansson . Nu talar mycket för att, Markus Ljungh, som varit skadad den senaste tiden gör comeback.
Ljungh kan gå direkt in i förstakedjan mellan succéspelaren René Bourque och Patrik Lundh.
– Det kan vara ett alternativ. Vi har ”Peppe” som kan spela center och Calle (Ridderwall) har spelat i den rollen i KHL också. Vi är inte barskrapade, säger tränaren Robert Ohlsson.

FBK:
Sedan tidigare är Färjestads backar Anton Grundel (hjärnskakning) och Ilari Melart (avstängd) indisponibla inför helgen dubbelmöte med Djurgården. Nu står det klart att även Mikael Wikstrand tvingas avstå från matcherna.
– Han har ådragit sig en hjärnskakning, säger Mattias Hell, medicinskt ansvarig i Färjestad, till klubbens hemsida.
Mikael Wikstrand blev så sent som igår uttagen i Tre Kronors trupp till Karjala Tournament.
På grund av den uppstådda backkrisen väljer Färjestad nu att kalla hem samt låna in två backar. Den första, Alexander Leandersson, kallades hem redan innan Wikstrands skada, medan man nu dessutom lånar in tidigare spelaren Hugo Enock från Timrå.

Match: Djurgården - Färjestad
Spel: Djurgården
Odds: 2.40
Insats: Flat
Bolag: Nordicbet
Spelstopp: 19.00 Fredag

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip