Hejsan alla där ute!

SHL är tillbaka och vi har fem heta matcher ikväll. Den jag kommer rikta in mig på är mötet där botten ska försöka störa toppen. Med andra ord Djurgården vs Frölunda. Jag kommer där spela Frölunda -1.5 till @3.01 med 3/5U.

Djurgården:
Djurgården ligger näst sist i serien med ynka åtta inspelade poäng hittills efter 13 spelade matcher och det är nog panik i föreningen. Det är inte heller mycket som talar för att detta skulle vända ikväll med tanke på hur det sett ut den senaste tiden. Djurgården har ÅTTA raka förluster, en skrämmande lång förluststreak för Stockholmslaget. Djurgården har inte heller varit bra på hemmais. Sju spelade matcher på hemmais varav sex förluster, så man känner knappast någon trygghet att spela hemma heller. Uppehållet kom väldigt lägligt för Djurgården som nu kunnat gå igenom vad som gått fel och vad man kan förbättra. Dock ser jag inte mycket som talar för Djurgården ikväll ändå. Man har inte heller spelat hockey sedan den 27:e Oktober och kan mycket väl vara lite ringrostiga. Annat med Frölunda som hållit igång med CHL. Mikael Tellqvist har inte heller visat upp något bländande målvaktsspel med en räddningsprocent på 88%.

Frölunda:
Ja, egentligen är denna text ganska enkel att skriva, synd att det inte fanns ett program som gjorde texten spegelvänd, för det är ungefär så i detta fall. Djurgården ligger näst sist, Frölunda ligger på andra plats uppifrån. Djurgården målvaktsspel har inte varit lysande men det har Frölundas varit! Djurgården gör lite mål och släpper in många, Frölunda gör mycket mål men släpper in lite. Frölunda har en bländande form samtidigt som Djurgården har en bedrövlig form. Frölunda har en otrolig harmoni i laget, något som jag inte tror finns hos Djurgårdarna. Nu har jag visat en del spegelvända fakta, men det finns mycket mer, exempelvis som att Frölunda återigen avancerat i CHL och ska nu möta Linköping i kvartsfinal. I åttondelen krossade man Eisbären Berlin med totalt 10-2 över två matcher. Frölunda kommer idag till Stockholm med ett väldigt gott självförtroende och en extra morot. Moroten är att man idag kan gå upp i serieledning, det gör man vid vinst samtidigt som Karlskrona tappar poäng mot Örebro borta. Frölunda får dessutom tillbaka Engsund, Jacob Larsson och värvningen Sean Bergenheim, detta är såklart oerhört positivt för Frölunda. Anledningen varför jag väljer att spela -1.5 istället för -0.5 som är det mer "säkra" alternativet och det alternativet som jag oftast väljer så är det av just den anledningen att jag tror Frölunda kan vinna ganska betryggande ikväll, alltså med två mål eller mer. Frölunda har vunnit tio matcher i år efter ordinarie tid i SHL, i sju av dem har man vunnit med två mål eller mer, tror verkligen man kan klara av det ikväll, fint odds.

Match: Djurgården-Frölunda
Spel: Frölunda -1.5
Odds: @3.01
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle Sports
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip