Äntligen dags för SHL-hockey igen, som man längtat. Som ni sett har jag inte rekat någon Hockeyallsvensk hockey under SHL-spelets uppehåll, det är av flera anledningar, dels att jag varit hemma i Sverige i en dryg vecka och ville ägna mig åt familj och vänner då och dels för att jag har märkt att jag är betydligt starkare i SHL, så kommer lägga ner det allra största fokuset där. Nog om det. Dagens första match jag väljer att skriva om är Djurgården mot Linköping. En match som jag tror hemmalaget har mycket goda möjligheter att vinna, jag kommer därför spela Djurgården att vinna matchen under ordinarie tid hos Nordicbet till 1.94 med en flatinsats.

Djurgården är för mig det klart bättre laget av dessa två. Inte bara för att man ligger fem placeringar före Linköping i serien, men är bara ett så otroligt mycket starkare lag på alla sätt och vis. Kollar man den underbebyggda statistiken så ligger Linköping fler mil bakom Djurgården. Det skiljer verkligen otroligt mycket.

En stor nackdel för Linköping för denna match är man fortfarande har kvar Derek Roy i Sydkorea. En av Linköpings klart bästa spelare finns alltså inte att tillgå idag.

Lagen har mötts tre gånger denna säsong, detta blir alltså det sista mötet i grundserien. Första matchen som spelades i Linköping slutade oavgjort. Efter det har det blivit varsin hemmaseger, Djurgården med en stabil 6-3-seger och senast lagen möttes så vann Linköping med 6-5 i en galen match.

Nästan varje gång jag spelar på Djurgården eller mot dem så måste jag ta upp specialteams-statsen och säga att Djurgården är klart svagare där. Och ja, så är det, men hittills denna säsongen har det spelat mindre roll då Djurgården är så pass starka att deras svagare specialteams-spel inte förstör för dem.

Jag tror att Djurgården blir för starka för Linköping ikväll och tar tre poäng.

Match: Djurgården - Linköping
Spel: Djurgården
Odds: 1.94
Insats: Flat
Bolag: Nordicbet
Spelstopp: 15.15

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip