Dags för första semifinalen mellan Djurgården och Skellefteå, men tanke är precis som gårdagens match mellan Växjö och Malmö att hemmalaget vinner. Därför kommer jag spela Djurgården att vinna under ordinarie tid till 2.17 hos Nordicbet med en flatinsats.

Djurgården slog ut Linköping med enkla 4-1 i matcher och har nu kunnat vila och träna under en ganska lång period. För mig känns det som klar fördel Djurgården i denna matchserie. Dels för att Djurgården är ett bättre hockeylag men även att man har en hel del mer energi än vad Skellefteå borde ha. Djurgården spelade senast den 26 mars, senast Skellefteå spelade var den 29 mars. Djurgården har alltså tre extra vilodagar/träningsdagar. Detta påverkar givetvis till Djurgårdens fördel.

Som jag sa innan, jag anser att Djurgården är ett klart bättre lag. Jag anser att Växjö är Sveriges bästa lag samtidigt som jag anser att Djurgården är Sveriges näst bästa lag, för mig är det helt klart mest värdigt att dessa två lag får mötas i final i årets upplaga av SHL och det tror jag att dem får göra.

Djurgården har mött Skellefteå fyra gånger i grundserien och det har varit klar fördel Djurgården, tre av fyra möten har man tagit tre poäng, något som givetvis är otroligt imponerande och talar ett tydligt språk, att Djurgården inte har några problem med Skellefteå.

Jag anser att som förutsättningarna ser ut så är Djurgården klara favoriter till att vinna denna match. Jag ser tre stora anledningar varför Djurgården ska vinna denna match, 1: Djurgården spelar på hemmais, 2: Djurgården har fått mer vila än Skellefteå, 3: Djurgården är ett bättre ishockeylag.

I min värld ska Djurgården inte stå mer än 2x att vinna denna match, 2.17 känns helt klart spelvärt.

Match: Djurgården - Skellefteå
Spel: Djurgården
Odds: 2.17
Insats: Flat
Bolag: Nordicbet
Spelstopp: 19.30

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip