Det finns många godbitar att sätta tänderna i idag när det återigen är full omgång i SHL. Inte ofta det är så att alla matcher känns sjukt intressanta men så är det verkligen idag. Det finns ingen klar favorit i någon match idag och det är ju oerhört kul och intressant. Den allra mest intressanta matchen tycker jag dock är toppmötet mellan Djurgården och Växjö där jag tror vi kommer få se en oerhört välspelad ishockeymatch mellan två lag som är oerhört starka denna säsong, den gemensamma nämnaren mellan dessa två lag är att dem vet vart dem har sin defensiv och det kommer jag ta vara på, under 4.5 mål har stigit i odds hela dagen utan anledning om ni frågar mig, jag tror absolut inte på något målrik historia här och kommer spela under 4.5 mål till 2.15 hos Unibet med flatinsats.

Djurgården har fem vinster på sina sex senaste matcher och går som tåget i SHL, dessutom har man bara förlorat en match under ordinarie tid på nio omgångar. Man parkerar just nu på en mycket välförtjänt tredjeplats i SHL och Djurgården framgångar har främst kommit i att man har ett oerhört fint försvar samt att man är oerhört bra i spelet fem-mot-fem. Powerplay är en spelform som inte alls fungerat för Djurgården denna säsong, man har endast 11.43% i den spelformen och det är man klart sämst i serien med. Boxplay har dock fungerat betydligt bättre där man har en penaltykill på 83.67% vilket är bra, med den siffran är man fjärde bäst i SHL. Det är oerhört viktigt att man fortsätter ha ett bra boxplay när man idag möter Växjö som är ultraheta i powerplay. I 10 fall av 17 har Djurgårdens matcher slutat med fyra mål eller mindre och om man kollar på den senaste tiden så har sju av dem åtta senaste matcherna slutat med fyra mål eller mindre, det har med andra ord alltså varit oerhört målsnålt den senaste tiden i Djurgården matcher.

Växjö toppar tabellen med all rätt, man är seriens bästa lag tycker jag! Växjö är liksom Djurgården inne i en mycket god form, Växjö har otroliga sex raka segrar, men idag tror jag det blir tufft. Växjö har gjort mycket mål i SHL och släppt in väldigt lite, svårare än så är inte hockey om man heter Växjö. Man har seriens bästa powerplay kombinerat med ett fullt godkänt boxplay. Boxplayspelet borde iallafall räcka för att stå emot Djurgårdens svaga PP. I Växjös matcher har det i snitt blivit fem mål per match, men hela den statistiken beror på att Växjö gjort så mycket egna mål, i snitt har man släppt in 1.7 mål per match vilket är mer än godkänt!

Jag tror på en målsnål bra match ikväll och lägger därför mina pengar på under 4.5 mål i matchen till 2.15 hos Unibet .

Match: Djurgården - Växjö
Spel: Under 4.5 mål
Odds: 2.15
Insats: Flat
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip