Tyska ligan går in i kvartsfinaler, och Eisbären Berlin ställs mot Grizzly Wolfsburg.

Eisbären Berlin avslutade säsongen på ett fint sätt och vann fyra raka segrar i ligan. Man slog serieledande Munchen med 3-2 och knep andraplatsen i tabellen. Man vann 33 av 52 matcher under säsongen varav 18 av dessa kom på hemmaplan. Offensivt har hemmalaget en klar fördel då man sitter på spelare som Backman, Petersen och MacQueen. Man har i och med att man kom bland de sex bästa lagen i tabellen undvikit att spela åttondelsfinaler, vilket gjort att man kunnat slipa än mer på detaljer som inte riktigt stämt under säsongen.
Kollar vi inbördes möten så har man vunnit tre av fyra möten denna säsong, och här har man läge att koppla grepp om kvarten direkt.

Grizzly Wolfsburg missade topp sex med en ynka poäng och fick istället spela åttondelsfinal mot Schwenninger, en matchserie man vann med 2-0 i matcher. Matcher slutade dock 4-3 på OT och 2-3, och det var ingen promenad för laget att ta sig till kvarten. Nu väntar klart tuffare motstånd och man måste höja sig för att kunna bjuda upp till match här. Under grundserien tog man fler poäng borta än hemma trots att det bara handlar om en poäng, men det är en indikation på att man trivs borta, utan att man helt enkelt inte har ett lag som lyckas ta segrar, man vann trots allt inte ens hälften av sina matcher.
Lagets bästa poängplockare heter Jeremy Dehner och med tanke på att han är back, så säger det lite om den offensiva skillnaden lagen emellan här.

Jag tror Eisbären Berlin tar hand om matchbollen direkt och vinner första matchen, då man truppmässigt sitter på klart bättre spets.

Speltips: 1 och jag investerar 3u // TT

This is the stats tab
This is the post tip