Edmonton Oilers - New Jersey Devils

Goalies: Talbot (probable) vs Schnieder (probable)

Edmonton Oilers var inför säsongen ett av de lag som jag trodde skulle börja bäst. På papperet har man sett ut som ett av topplagen i ligan och efter fjolårets succésäsong talade det mesta på att man bara skulle glida vidare på den vågen. Nu visar dig sig att det inte var så enkelt och laget har haft stora problem hela säsongen med att vinna matcher. McDavid har haft svårt att göra mål själv, men spelsinnes finns kvar där då han levererar fina ”plays” varje match. Laget har varit aningen skadedrabbat ett tag men fått tillbaka de flesta spelarna och inte minst Leon Draisaitl, som varit en av lagets viktigaste spelare. Senast var han tillbaka mot Penguins, en match jag faktiskt tyckte man spelade väldigt bra i och förtjänade minst en poäng. Efter att Pens tagit ledningen i matchen var det Oilers som skapade tryck och vände även rättvist till 2-1. Sedan kommer ett slarv och bjuder man Crosby och Sheary i en 2 mot 1 blir de mål. Slutligen tar man en onödig utvisning i slutet av matchen och såklart straffas man i BP och förlust 3-2. Därmed har Oilers två raka förluster och en vinst på de fem senaste matcherna.

På en helt annan front så har New Jersey Devils överträffat förväntningarna och varit betydligt bättre inledningsvis den här säsongen. Laget är hela 9-2-0 efter de 11 första matcherna och det känns som det mest går med laget just nu. Man spelar fin hockey överlag men vinner även de matcherna man inte kommer upp i nivå för tillfället. En sådan match var såsom den senaste då man vann med 2-0 borta mot Vancouver Canucks. Ett lag som förövrigt också börjat bättre än väntat. Canucks var enligt mig det klart bättre laget på isen, men Schnieder håller laget vid liv och Devils kunde göra 1-0 efter en kontring och retur. 2-0 kom i öppen kasse och därmed kasserade man in 3e raka vinsten.

Så till nattens spel då. Kollar man på dessa två lag råder det ingen tvivel om att Oilers är i ett problematiskt skede där man har svårt att vinna matcher, men Devils är rena motsatsen. Kollar man oddsmässigt kanske vissa tycker det finns värde på Devils ML här och det stämmer, men i grunden ser jag Oilers som ett kvalitetslag och nu har man fått 2 dagars vila. Laget har två hemmamatcher kvar innan man ger sig ut på roadtrip och man behöver ta 2 poäng här i natt för att ha en någorlunda bra känsla när man åker iväg. Jag tycker inte Devils såg bra ut mot Canucks, medan Oilers spelmässigt var på rätt väg mot Penguins. Oilers har dessutom vunnit de 4/5 senaste inbördes mötena med Devils. På hemmais ska Oilers vara svårslagna likt man var förra året och jag tycker helt enkelt det är dags för en urladdning. Något jag tror vi kan få se i natt. Därför spelar jag på hemmaseger här

Nattens spel blir därför

Match: Edmonton Oilers - New Jersey Devils
Spel: 1
Odds: 1.96
Insats: 4/7u
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 02:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick



Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip