Jag är tillbaka efter några veckors vilande, julfirande, Londonresa med mera. Jag tänkte att vi skulle börja första dagen med att smälla in en fin tretaggare i SHL-hockeyn, jag tror Djurgården har väldigt bra chanser att slå Färjestad så jag kommer spela bortalaget att vinna matchen under ordinarie tid till dryga tre gånger pengarna hos Expekt med en flatinsats.

Alltså som jag tjatat hela säsongen och jag tror faktiskt jag kommer få rätt tillslut, jag anser inte att Färjestad är ett av dem starkare lagen i SHL denna säsong. Man har halkat från sin ohotade första plats i serien i början av säsongen till att nu ligga på fjärde plats i serien, serien är dock oerhört jämn (förutom Växjö i toppen) och jag tror att Färjestad kommer fortsätta dala lite. Man kanske klarar en top-6, men jag tror inte man hamnar så mycket bättre än så. Som serien ser ut just nu kan laget som ligger på nionde plats ligga på andra plats i serien på tre omgångar bara resultaten går deras väg.

Djurgården känns tyngre än Färjestad om ni frågar mig, därför tycker jag är tre gånger pengen på bortalaget står lite väl högt. Jag tror matchen kommer vara mycket jämn och kan sluta lite hur som helst, jag tycker iallafall inte att Färjestad ska vara klara favoriter som man är just nu.

Färjestad är ett klart bättre lag än Djurgården i special teams, men det är egentligen det enda laget är bättre på skulle jag säga. I fem mot fem ska Djurgården vara klart starkare än Färjestad. Djurgården har denna säsongen varit mycket disciplinerade gällande utvisningar, man är det laget i serien som dragit på sig tredje minst utvisningar, bara Linköping och Karlskrona är bättre just där. Färjestad är dock inte alls lika disciplinerade, man är laget som drar på sig näst mest utvisningar i serien. Om det fortsätter som det gjort tidigare under denna säsongen så tycker jag med dessa ord skrivna att Djurgården ska ha väldigt bra möjligheter att vinna denna matchen bara man håller sig på isen som man varit duktiga på. Jag tycker iallafall inte att man ska vara såhär stora dogs som sagt.

Varken Djurgården eller Färjestad har någon speciellt bra form. Färjestad har visserligen vunnit sina två senaste matcher, men innan det hade man SJU raka förluster. Djurgården har fem förluster på sina sju senaste matcher, det är alltså viktigt för båda lagen att hitta tillbaka på vinnarspåret och det gör matchen ännu mer oviss och därför känns det mycket bra attt sitta på Djurgården till tre gånger pengarna!

Match: Färjestad - Djurgården
Spel: Djurgården
Odds: 3.05
Insats: Flat
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip