Match mellan Färjestad och Karlskrona ikväll 19.00 i Löfbergs Arena. Jag tror hemmalaget vinner och kan nog göra det med två måls marginal också. Jag spelar Färjestad -1 till @2.00 hos Pinnacle Sports med 3/5U, vinner Färjestad matchen med ett mål får vi alltså insatsen tillbaka.

Ikväll möts två lag i kampen om dödligt viktiga poäng. Två lag som slåss om två olika sträck. Färjestad är klart för slutspel, frågan är bara om man får stå över åttondelen eller inte, mest troligt blir det åttondel men klubben kommer såklart göra allt för att nå den så åtråvärda sjätteplatsen. Just nu har man åtta poäng upp till Brynäs som ligger sexa, med andra ord absolut inte omöjligt att lyckas ta sig förbi på de sju återstående omgångarna. För Karlskrona är det annat, klubben ligger just nu på slutspelsplats men den är skör, väldigt skör. Man ligger på tionde plats endast tre poäng före Djurgården. Med tanke på hur iskalla Karlskrona varit den senaste tiden så får man vara otroligt glad att man fortfarande ligger på slutspelsplats, det har mycket att göra med att Djurgården och Örebro går ungefär lika dåligt. Jag tror dock Karlskrona kommer få det väldigt tufft att lösa en slutspelsplats, jag tror faktiskt Djurgården kommer snäppa upp sig och ta den, kanske kommer dem upp på samma poäng som Karlskrona redan ikväll, jag tror nämligen på Djurgården ikväll, om ni är intresserade av spelet så är det bara att kika in på twitter där jag heter @SHLGrinder.

Färjestad gick som tåget precis innan uppehållet. På de åtta matcherna man spelade innan uppehållet tog man poäng i samtliga och lyckades vinna hela sju av dem. Efter uppehållet inledde man dock rätt svagt med två raka förluster mot Rögle. Men Rögle gjorde det verkligen bra, jag anser inte att det var speciellt svaga matcher av Färjestad trots allt. I förrgår "räddade" man dock upp förlustsviten med en otroligt viktig trepoängare borta mot Djurgården. Slutsiffrorna skrevs till 2-0 Färjestad och tränare Leif Carlsson sa "Det här var inte bara tre poäng" och jag håller helt med, det var tre otroligt viktiga poäng, men det är så mycket mer än så. Färjestad och Haugen fick hålla nollan, man fick göra mål i PP och hålla tätt i BP. Det är med en otroligt fin känsla i kroppen som man kliver in i "Kaffekoppen" ikväll mot Karlskrona.

Innan förlusten mot Rögle hade Färjestad tre raka segrar på hemmais och jag tror chanserna att det kommer ännu en hemmaseger är mycket goda. Färjestad är bättre i både boxplay och powerplay, Karlskrona drar dock på sig väldigt lite utvisningar så vi får se om det har så jättestor betydelse ikväll!

Denna säsong har hemmalaget vunnit samtliga matcher, Karlskrona började med att vinna sina två hemmamatcher och nu sedan för cirka en månad sedan så vann Färjestad i sin hemmaborg. Jag tycker dock absolut inte detta bara har att göra med hemmais eller inte att göra. Karlskrona var klart bättre tidigare på säsongen och Färjestad sämre. Nu är det tvärt om, Karlskrona är mycket sämre och Färjestad klart bättre. Färjestad vet dessutom exakt hur man ska göra för att klara av en lång och tuff säsong i SHL. Detta är trots allt bara Karlskronas andra säsong i SHL så man är verkligen inte allt för rutinerade. Om vi ska titta tillbaka på fjolåret så vann Färjestad samtliga matcher mot KHK.

Match: Färjestad-Karlskrona
Spel: Färjestad -1
Odds: @2.00
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle Sports
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip