Min tanke har hela veckan varit att reka Växjö idag mot Färjestad. Jag anser att detta är en väldigt jämn match på förhand och hade tänkt lira Växjö DNB till cirka 2.10 som fanns tidigare, nu har istället Färjestad åkt upp som stora underdogs på hemmais och jag förstår verkligen inte varför. Visst Växjö känns som ett lite hetare lag överlag men Färjestad leder trots allt serien och har fördelen att spela på hemmais, måste därför spela Färjestad till 2.65 hos bet365 med risk för att vara fel ute. Spelet spelas som vanligt med flatinsats.

Färjestad kommer till denna hemmamatch med en förlust i bagaget när man borta mot Örebro förlorade med 3-2 efter ett mål av hemmalaget i slutsekunderna. Färjestad har tappat lite av sin megaform som man hade för ett tag sedan men går ändå fortsatt bra i SHL och leder serien med fem poäng före tvåan Växjö. Färjestad är fortsatt vansinnigt vassa i sitt powerplay med en smått overklig powerplayprocent på 34.21%, med det är man klart bäst i serien i den spelformen. Även boxplayspelet har varit bra med 80% penaltykill. Slår man ihop dessa siffror får Färjestad en powerplay/boxplay-procent på 114.21% och även där är man klart bäst i serien. Färjestad har dessutom varit outstanding på sin hemmais. På de fem matcherna man har spelat så har man vunnit samtliga matcher och skrapat ihop 14/15 möjliga poäng, oerhört starkt av Färjestad. Idag möter man Växjö, ett lag som är mycket vassa och varit det genom hela säsongen, jag tycker trots det att det är helt fel att Växjö ska vara stora favoriter på bortaisen.

Växjö har inte direkt någon strålande form. Man kommer från två raka förluster, först mot Malmö hemma och sedan mot Luleå på bortais. I dessa två matcher har man bara lyckats göra ett enda mål på 120 minuter ishockey. Växjös form är minst sagt oklar, man vinner skotten oftast i sina matcher men ändå förlorat två senaste. Dessutom har Växjös vinster kommit mot svaga motstånd som Mora och Karlskrona x2. På de sex senaste matcherna har man tre vinster mot bottenlag och tre förluster mot de lite starkare lagen. Växjö har heller inte varit superstarka på bortais. Dock får Färjestad verkligen passa sig för Växjös spel i specialteams. Växjö har varit mycket starka i både PP och BP. Växjö är det tredje bästa laget i specialteams, tvåa är Skellefteå och etta är som sagt Färjestad. Kollar man dessutom tillbaka på förra säsongen så vann Färjestad tre av fyra möten och i år är man ännu starkare. Oddset på Färjestad är skevt och vi spelar!

Match: Färjestad - Växjö
Spel: 1
Odds: 2.65
Insats: Flat
Bolag: bet365
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder


This is the stats tab
This is the post tip