JVM börjar direkt på annandagen med en riktgt toppmatch och en viktig match för utgången i Sveriges grupp. Regerande mästarna Kanada har som vanligt ett vasst lag på pappret, men ska inte underskatta Finland i premiären. Jag tycker givetvis att Kanada är rätta favoriter, men samtidigt är det stor rink och det kan ta ett par matcher innan de kommer igång. Detta öppnar upp för ett annat spel istället.

Finland kliver ut till detta mästerskap ännu en gång med ett stabilt lag på pappret. Tittar man och jämför med förra årets trupp så kanske jag kan tycka att man ser aningen svagare ut detta år, men det kan absolut gå vägen om man får allt att stämma. I vilket fall så tycker jag att Finland besitter en fin och faktiskt ganska bred offensiv lina med flera fina spelare med framtiden för sig. Jag tror absolut att man kan störa Kanada i premiären, men känslan är väl ändå att det tillslut kan rinna över till Kanadas fördel ju längre matchen går.

Kanada har återigen ett bra lag på pappret och hör till favoriterna tillsammans med Sverige och USA. Får dem allt att stämma på den stora isen så blir man givetvis livsfarliga. Det som talar emot Kanada är att man kanske saknar den där profilen samt ledaren som man haft förut. Man kanske skulle behöva en Bedard typ för att kunna gå hela vägen, men vi får se hur allt utvecklar sig. Kanske kan unga stjärnskottet Macklin Celebrini vara grädden på moset.

Stor rink - påverkar Kanadas defensiv?

Jag tycker verkligen att Kanada ska vinna denna match, men samtidigt är det första matchen. De har en match i sig på stor rink när dem krossade Danmark med 8-0, men samtidigt var det inget vidare motstånd. Det som kan störa lite till denna match och komma till stor rink tror jag absolut inte är det offensiva spelet för det har man bevisligen. Däremot så tror jag att försvarspelet kan bli det som påverkas mest då rinken är större och de inte riktigt kan ligga i de positioner som man brukar. Det om något borde Finland utnyttja.

Juniorhockey är alltid också mer offensivt än seniorhockey och att vi ens får en lina på 5.5 mål tycker jag är märkligt. Kanada är ett offensivt skickligt lag och Finland kan absolut störa dem. Jag kommer att välja över 5.5 mål till oddset 1.82 hos Unibet . Det är en premiär, men förutsättningarna är goda för att det ska trilla in en del mål.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip