Dags för andra matchen i Sveriges grupp att spelas, och här får vi se Finland ta emot Norge. Jag tror på finsk seger, dels för att man vill visa att Norge fortfarande ligger en bit efter hockeymässigt, men även för att sätta upp sig själv inför en bra position inför mötet mot Sverige senare.

Finland vann sin premiär mot Tyskland med 5-2, och till skillnad mot Sverige så funkade spelet i powerplay bra, och man gjorde tre mål i den spelformen på fem försöka, vilket ger en procent på 60. Den sista utvisningen kom med 24 sekunder kvar av matchen, och den räknas såklart in här, men procenten kunde varit ännu bättre.
Tolvanen visar återigen vilken talang han är, och det kom 1+3 från honom i matchen, och med det leder han poängligan i OS efter första matcherna.
Man känns som ett jämnstarkt lag och det är bara några stycken som sticker ut, som tex Tolvanen, Kemppainen och Lepistö för att nämna några. Sedan tycker jag målvaktssidan ser stark ut med Koskinen och Rämö.

Norge öppnade mot Sverige och där blev det förlust med 0-4, och det var väl förväntat. Men jag såg de två första perioderna, och i första hade man inte mycket att säga till om. Däremot i andra perioden så tycker jag nästan man är det bättre laget, och att Sverige kunde kliva av den perioden med en fortsatt ledning på 0-2 var inte helt enkelt.
Nu har man ju i princip bara Thoresen och bröderna Olimb som offensiva vapen, i övrigt ser det extremt tunt ut, och man får svårt att hota framåt, och jag ser powerplay som den största chansen att näta.
Holös fick mycket kritik av experterna under matchen och det med all rätt, han såg riktigt dålig ut rent ut sagt, och för att Norge ska kunna visa någonting av värde i turneringen så vill man kunna få igång honom också.

Jag tror precis som mot Sverige att man får svårt att hota här, och då Finland visade upp ett fint powerplay så tror jag man vinner rätt komfortabelt.

Speltips: 1 hcp -2 asian hcp och jag kliver in med 4u // TT