Florida Panthers - Montreal Canadiens

Goalies: Reimer (confirmed) vs Price (probable)

Florida Panthers är inne i en fin form just nu med 4 raka vinster. Senast vann man hemma mot Philadelphia Flyers med 3-2 i en match som blev betydligt jämnare än vad laget ville. Panthers började matchen riktigt starkt och kom ut med sin offensivt fina hockey och spelade väldigt kreativt. Man skapade mycket lägen och fick även utdelning. 1-0 kom redan i första perioden och under andra perioden kunde laget utöka till 2 och 3-0. Panthers gick in i tredje perioden med inställningen att stänga matchen och som ofta brukar det straffa sig. Flyers jobbade sig in i matchen och gjorde två mål i slutet av matchen och hade ett stort tryck mot Panthers mål med utplockad målvakt och var ytters nära at komma tillbaka till 3-3. Nu lyckades Panthers hålla undan och vinna 3-2 med laget såg inte alls bra ut i slutet av matchen.

Montreal Canadiens är ett av lagen som är lite av en besvikelse i år. Laget har ligger på en svag 5e plats sin division och man behöver i mina ögon höja sig om det ska bli slutspel i år. Lite tillskillnad från tidigare säsongen är det främst Carey Price som inte sett lika onaturligt bra ut i år och samtidigt har man haft väldigt svårt med målproduktionen. Detta har lett till laget svaga placering i tabellen. Man är även i en formsvacka med 3 raka förluster och ett record på 3-6-1 senaste 10 matcherna. Laget behöver verkligen en seger nu för att komma in på rätt spår igen. Senast föll man mot Tampa Bay Lightning med 3-1 i en match där man spelade bra. Man tog ledningen i matchen och hade lägen att utöka men sätter man inte sina lägen blir man straffat mot ligans bästa lag. Bolts stod för matchen 3 kommande mål och vann tillslut komfortabelt med 3-1.

I natt gästar Montreal alltså detta Florida Panthers. Två lag med helt olika formsviter. Varför tror jag då på underdogen här? Jo Montreal brukar älska att möta Florida Panthers och man har vunnit de 4 senaste mötena med laget och man krossade Panthers med hela 5-1 på hemmais tidigare denna säsongen. James Reimer som står i Panthers mål med Luongo skadad är i mina ögon en riktigt ojämn målvakt vilket kan vara positivt för Canadiens då jag ser Price trots hans tveksamma form vara klar favorit i målvaktsmatchen.

Jag tycker med nattens oddssättning att Habs bör ha bra chans att bryta sin förlutsvit och spelar därför lite tyngre på underdogen.

Nattens spel är alltså

Match: Florida Panthers - Montreal Canadiens
Spel: 2 money line
Odds: 2.00
Insats: 4/7u
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 01:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick



Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip