Torsdagen är här och det innebär att vi är mitt inne i denna hektiska hockeyvecka. Tre spel är tagna idag, två underdogs och en favorit, det är favoriten Frölunda jag kommer skriva några rader om i detta inlägg. Frölunda -1.5 är spelat till @2.29 hos Pinnacle med 3/5U.

Det kryper nog ganska rejält i Göteborgarnas kroppar just nu, iallafall för dem som gillar hockey och älskar sitt Frölunda, det var nämligen elva dagar sen sist man fick se hockey i Scandinavium och det var ända sen den 24e Januari man fick se en seger hemma i Scandinavium. Detta tycker varken publiken eller Frölundaspelarna är godkänt såklart, så inför kvällens match lär hungern vara på topp hos Frölundas fina killar. Efter uppehållet har man spelat en match och det var borta mot Malmö, man låg under med 2-1 med bara fem och en halv minut kvar att spela, då klev Frölundas John Nyberg fram och tryckte in 2-2-pucken. Drygt tre minuter senare var det dags för skägget, Robin Figren att smälla in 2-3-målet som även blev slutresultatet och Frölunda tog en BLYTUNG trepoängare. Frölunda ligger nu tvåa i serien endast två poäng bakom huvudrivalen Växjö som ikväll spelar borta mot Skellefteå. Vinner Frölunda ikväll är det även mycket troligt att man övertar serieledningen.

Djurgården hade också match i tisdags då man mötte Brynäs i en helt sinnessjukt målrik match. Matchen slutade till sist 5-6 till Brynäs efter förlängning. Det är otroligt jobbigt som hockeylag att släppa in sex mål i en match, även om man gör fem framåt så känns det absolut inte bra för någon i laget, varken för målvakt, tränare eller spelarna på isen. Mycket tankar har nog gått i Djurgården tankar senaste dygnen. En stor fråga inför matchen mot Frölunda är hur man ska lyckas hålla ihop specialteams. Djurgården ligger på elfte plats i serien vad gäller specialteams och om man tittar på endast deras PP så är man ganska klart sämst i serien och det håller ju såklart inte om man vill vara ett topplag. I boxplay är man dock klart bättre, i den spelformen är man sjätte bäst i serien och tur är väl det när man har det sämsta powerplayet. Frölunda och andra sidan har ett av seriens vassaste powerplay och placerar sig på fjärde plats i specialteams-ligan. Djurgården och Frölunda sitter ungefär i utvisningsbåset lika mycket och det är nog viktigt för Djurgården att man håller sig borta från det även ikväll annars blir det jobbigt.

Djurgården har haft det jättetufft på bortais denna säsong, man placerar sig på elfte plats i "bortaligan" samtidigt som Frölunda är Sveriges bästa hockeylag på hemmais.

Match: Frölunda-Djurgården
Spel: Frölunda -1.5
Odds: @2.29
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip