Hallå ute i stugorna!

Efter en lång ledighet i sommar från både spel och jobb är man nu tillbaka i grottan. Ikväll börjar de första träningsmatcherna i den svenska hockeyn inför kommande säsong. Ikväll bjuds vi på tre matcher, Linköping-Växjö, AIK-Örebro samt Frölunda-Färjestad. I den sistnämnda matchen har jag hittat ett spel som känns intressant, nämligen Färjestad +0.5 till @2.10 hos Pinnacle Sports. Denna säsongen kommer jag spela flat i varje match, om inte något extraordinärt värde kommer upp, då kan vi möjligen dubbla insatsen, men har svårt att se att det kommer hända måna gånger denna säsong. Förut spelade jag 1-5 units och baserade insatsen på hur mycket värde jag tyckte det var i spelet. Men efter många år i bettingens värld så har jag för egen del insett att det absolut bästa är att spela flat. Att spela "flat" innebär alltså att man alltid spelar samma insats. Man kan tänka, är det värde så är det värde. I det långa loppet förlorar man bara på att hålla på mixtra med insatserna. Som sagt, har märkt det i min egna betting och sett väldig många som också övergått från ex 1-5 units till att nu bara flatbetta. Hur som haver, nu kommer reken.

Frölunda och Färjestad möts idag i årets första träningsmatch. Matchen spelas i Strömstad vilket innebär neutral arena. Alltså ingen hemmafördel för något av lagen. Absolut, Frölunda var bättre än Färjestad förra säsongen, men att Frölunda idag är stora favoriter på en neutral arena känns bara fel. Frölunda har nästan ett helt nytt lag, man har tappat alla dessa spelare: Nicklas Lasu, Jacob Larsson, Alexander Younan, Anton Karlsson, Erik Nyström, Christoffer Ehn, Kristian Vesalaine, Henrik Tömmernes, Johan Sundström, Patrik Carlsson, Robin Figren, Dan Bakala och Casey Wellman. Alltså, tretton spelare har lämnat och man har tagit in sju nya, dessa spelare: Ryan Lasch, Pathrik Westerholm, Ponthus Westerholm, Max Friberg, Lias Andersson, Adam Almqvist samt nye målvakten Johan Mattson. Man har tappat tunga namn, men även självklart fått in nya fina namn, men känslan är att truppen just nu är lite tunn och att det måste vara svårt att tappa så oerhört många tongivande spelare och nu ställas mot ett Färjestad som har mycket av sin stomme kvar. Jag säger inte att Frölunda är sämre än Färjestad just nu, det är alldeles för svårt att säga, men att få @2.10 på Färjestad +0.5 är i min mening alldeles för snällt i den här typen av match.

Färjestad har som sagt mer kvar av sin stomme, man har endast tappat fem spelare och det är ju väldigt lite, speciellt om man jämför med Frölunda som tappat tretton. Färjestad har tappat Anton Gustafsson, Magnus Nygren, John Persson, Milan Gulas samt Jonas Holös. Tunga namn har man tappat men jag anser ändå att inför just en sån här match så kan det väga betydligt tyngre att ha ett sammansvetsat lag från förra säsongen än att ha tunga namn. Till Färjestad har det anlänt nio nya namn, inte minst Dick Axelsson, otroligt roligt att få in en sån ikon i SHL igen. En favorit i mina ögon, även om jag hellre hade sett honom gå till Frölunda som är mitt lag, men hur som haver, kul att ha tillbaka honom i SHL!

Till en sån här match finns det egentligen inte så mycket att skriva om, inga stats eller något, ingen form osv. Men som sagt, jag grundar detta spelet på att det roterats oerhört i Frölunda, matchen spelas på neutral is och Färjestad har kvar en hel del av sin stomme till denna säsong. Oddset är för högt på att Färjestad vinner eller spelar oavgjort så trots att det är försäsong och årets första match så finns det helt klart lite värde att hämta även fast det är lite som att skjuta från höften eftersom det är så ovisst.

Matchen sänds på cmore med start 18.50, så om man är sugen på att kika så är det bara att surfa in på cmore.se.

Match: Frölunda-Färjestad
Spel: Färjestad +0.5
Odds: @2.10
Bolag: Pinnacle
Insats: Flat
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLgrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip