Tjena. Dags för kvartsfinal hockey igen och jag blickar ner mot Göteborg och mötet mellan Frölunda - Linköping.

Ställningen är 2-2 i matchserien efter att Frölunda tagit tillbaka hemmaplansfördelen efter att ha vunnit den senaste matchen i Linköping med 3-2.
En match där Linköping satte 1-0 redan efter 29 sekunder. Men Frölunda kom tillbaka och vände på steken till 2-1 innan den första perioden var slut. Den andra perioden var mer Linköping's men Frölunda var laget som gjorde målet. Med ett sent 3-1 mål innan pausvilan så fick Frölunda ett psykologiskt övertag.
Den tredje perioden väntades av en anstormning från Linköping. Men ett starkt Frölunda höll undan utan större besvär trots en 2-3 reducering från hemmalaget. Men det blev nära i slutsekunderna då en lös puck skapade oreda i Frölunda försvaret och vi hade tre utespelare plus en målvakt i egen målgård men ingen puck in i kassen utan 3-2 stod sig och Frölunda knep tillbaka en bortaseger genast.
Vi kan snabbt summerat att lagens fyra möten hittills under den här kvartsfinalserien har innehållit högt tempo, massvis med målchanser och två lag som inte vill spela försvarsspel.
Noterbart är att Linköping återfår K. McDonell men kommer sakna tunga pjäsen J. Junland.
Att det står 2-2 i matchserien är tämligen rättvist och dagens match blir otroligt intressant och de fyra matcherna har slutat med följande resultat:
21.03.14 SHL Linköping Frölunda 2 : 3
19.03.14 SHL Frölunda Linköping 1 : 3
17.03.14 SHL Linköping Frölunda 2 : 1
(1 : 1)
15.03.14 SHL Frölunda Linköping 3 : 2

Historia:
Lagen möttes fem gånger under grundserien. Tre möten i Linköping och två i Göteborg.
Det resulterade i två hemmasegrar och tre bortasegrar för lagen och Frölunda vann tre möten och Linköping två.
Noterbart är att samtliga matcher i grundserien slutade med över 4,5 mål.