Frölunda mot Linköping är ett klassiskt möte. Lagen har mött varandra 95 gånger och det är oerhört jämn statistik, Frölunda har vunnit 50 gånger samtidigt som Linköping vunnit 45 gånger. Jag tror dock att Frölunda kommer öka på sin statistik i eftermiddag när Linköping kommer på besök till Scandinavium. Frölunda FT till @1.80 kommer spelas med 3/5U hos bet365

Frölunda:
Frölunda har inlett säsongen på hemmaisen på absolut bästa tänkbara sätt med med 4/4 segrar och 12 inkasserade poäng. Man placerar sig just nu på en tredje plats i serien och efter en lite trevande start på säsongen ser allt nu ut att vara väldigt bra i Frölunda. Man producerar framåt och håller relativt tätt bakåt. I de sex senaste matcherna så har man släppt in 1,2,1,1,1,1 mål vilket tyder på en oerhört skicklig defensiv. Jag har väldigt svårt att tro att Frölunda känner något annat än harmoni för tillfället. Dessutom antar jag att dem känner att tabelläget är väldigt bra dessutom eftersom man har toppkonkurrenterna bakom sig, iallafall på förhand. Man känner nog att Malmö och Karlskrona som ligger före inte är några lag att räkna med över hela säsongen, så hade iallafall jag känt. Även truppen ser väldigt bra ut, man saknar bara Casey Wellman, annars har man fullt lag att tillgå. Dessutom får man ikväll in en extra spelare på isen och det är publiken. På lördagar och dessutom mot ett så klassiskt lag som Linköping lär det vankas publikfest. Dessutom kommer #23 hissas upp i taket ikväll och detta lär också locka folk och kanske dessutom motivera Frölunda lite extra!

Linköping:
Linköping får till kvällens match in en oerhört viktig spelare, Ken Andre Olimb. Norrmannen har varit skadad Augusti men är ikväll tillbaka på isen med sitt Linköping. Trots att detta är en väldigt viktig spelare för Linköping så har jag svårt att se han höja hela laget, det är inte direkt som när Messi kliver in i Barcelona eller liknande. Dessutom har han inte spelar så mycket med Linköping så vi får helt enkelt se hur det går. Linköping ligger på en 10:e plats i tabellen med 7 inspelade poäng på lika många matcher. Självklart en placering som Linköping långt ifrån är nöjda med. Varken defensiven eller offensiven har sett speciellt bra ut hittills. Jag trodde innan säsongen att Linköping skulle vara sylvassa framåt men dåliga bakåt. Jag fick väl ungefär hälften rätt där eftersom dem varit dåliga bakåt men jag hade helt fel att dem skulle vara vassa framåt. Innan säsongen kändes som sagt Linköping som ett lag där det skulle vara riktigt fint att lägga överspel eftersom dem blandar och ger. Men det är faktiskt bara två gånger denna säsong som Linköping lyckats göra tre mål eller mer och det var hemma mot Färjestad när man förlorade med 3-4 och hemma mot Malmö när man förlorade med 3-5. Annars har man gjort 0, 1, 2, 2, 1 och det är oerhört svagt. Linköping totala målsnitt denna säsong ligger på 1.7 mål per match. Linköping med ett svagt anfallsspel får oerhört svårt ikväll mot stabila Frölunda som har en väldigt fin defensiv i inledningen av denna säsong.

Match: Frölunda-Linköping
Spel: Frölunda FT
Odds: @1.80
Insats: 3/5U
Bolag: bet365
Spelstopp: 16.00

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Stort lycka till vid rygg!

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip