Det är återigen dags för match i Scandinavium där Frölunda hälsar Örebro välkomna. Ett Örebro med jättefin form mot ett Frölunda som är inne i en svajig period på gott och ont. Jag tror dock hemmalaget blir för starka här och spelar Frölunda att vinna matchen till 1.72 hos Nordicbet , flat.

Frölunda har inte varit inne i någon speciellt fin form i SHL, men nu senast borta mot Linköping så gjorde man en mycket fin match och vann med 3-2. Frölunda ligger just nu på en sjunde plats i SHL med 12 inspelade poäng på de åtta inledande matcherna. En plats i tabellen som Frölunda givetvis inte är nöjda med men det är långt kvar på säsongen och man kommer bli bättre och bättre desto längre den lider. Frölunda är normalt sett mycket starka i Scandinavium men när HV71 gästade senast så förlorade man den matchen med 3-1. Innan denna förlusten har man dock vunnit samtliga matcher i Scandinavium i både SHL och CHL. Frölunda har varit starka i powerplay där man gjort sju mål på 26 numerära överlägen. Boxplayspelet har också fungerat relativt bra. Frölunda har hittills som sagt sett fina ut på hemmaisen förutom matchen mot HV71 och gästande Örebro kommer få det väldigt tufft idag. Eftersom Frölunda såg väldigt bra ut i den senaste matchen mot Linköping borta och är revanschsugna på att vinna i Scandinavium så har jag väldigt svårt att se att man ska göra en dålig match ikväll mot ett Örebro som man har haft väldigt lätt för senaste matcherna man mött dem. Förra säsongen vann man alla fyra mötena och tog 11/12 möjliga poäng.

Örebro kommer som sagt till dagens match med ett gott självförtroende. Fyra senaste matcherna har slutat med fyra segrar. De två senaste matcherna har varit två mycket välförtjänta segrar mot Mora och Malmö, två otroligt bra matcher av Örebro. Segrarna innan det mot Linköping var dock otroligt att man vann båda mötena där jag tycker Linköping var det bättre laget och förtjänade att vinna. Örebro blev även krossade skottmässigt i dessa möten. Örebro spelar kompakt och har hittills lyckats bra med det och har sedan varit effektiva när lägena kommit. Man har dock inte alls fått till det i powerplay, endast två mål har man hittills gjort, det gör dock att man imponeras i spelet fem-mot-fem. Boxplayspelet har dock fungerat bra med 80% PK. Det känns dock som om man ska kunna slå ett så bra lag som Frölunda på bortais så måste powerplay fungera, gör det inte det så blir det mycket tufft. Örebro kommer trots deras mycket fina form få det tufft ikväll. Raka ettan spelas till 1.72 hos Nordicbet .

Match: Frölunda - Örebro
Spel: 1
Odds: 1.72
Insats: Flat
Bolag: Nordicbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip