Frölunda och Rögle möts ikväll och bortalaget har verkligen fått en nytändning sen den nye tränaren Cam Abbott kom in i laget. Det visade man direkt i den första matchen för nye tränaren hemma mot Örebro nu senast när man vann med förkrossande siffrorna 6-1. Jag tycker att +1.5 mål på bortalaget är något för högt med tanke på hur mycket ny energi som finns i laget. Spelet hittar vi hos Unibet till 2.20 och spelas med en flatinsats.

Frölunda är inne i en "fin" form. Man har vunnit sina två senaste matcher, dels mot Örebro med 3-1 men man spelade inte jättebra i den matchen. Sen vann man även senast mot Malmö på bortais med 3-2 efter förlängning, en viktig seger som säkerligen ger mycket energi för Frölundagänget. Dock räcker det inte med bra energi för att kunna vinna matcher, även spelet måste givetvis stämma och det gör det inte för dagen. Dessutom saknar Frölunda en hel drös spelare bland annat superviktige kaptenen Joel Lundqvist som dessutom tekar bäst i hela SHL, det märkte man tydligt i förra matchen då Frölunda hade oerhört svårt med just tekningarna. Frölunda är såklart given favorit i denna match men att ett supertaggad Rögle ska stå 2.20 på +1.5-linan tycker jag fan är fel.

Rögle har som sagt fått sin nytändning. Jag tror absolut man kan utmana Frölunda ikväll. Rögle har också en del spelare på frånvarolistan och formen innan den senaste segern bör vi inte ens prata om för den var horribel. Om man ska hitta någonting fint med Rögle så är det iallafall att man har ett ruggigt bra PP för att vara laget som ligger klart sist i tabellen. Det är en av anledningarna jag baserar detta spel på att Frölunda drar på sig mest utvisningar i hela SHL, har inget jättebra BP samtidigt som Rögle som sagt är riktigt vassa i PP.

För ett Frölunda ur form med otroligt många på frånvarolistan mot ett Rögle med en rejäl nytändning så tycker jag helt klart att oddset är för högt på bortalaget.

Match: Frölunda - Rögle
Spel: Rögle +1.5
Odds: 2.20
Insats: Flat
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip