Tjena! Gårdagens spel på Björklöven hittade tillslut hem då dem vann med 5-3 och vi kunde andas ut. Idag lördag finns det många fina matcher i SHL, men den klart hetaste matchen är mellan Frölunda och Skellefteå, fjolårets SM-final. Där kommer jag spela Frölunda FT hos Nordicbet till @2.20 som känns som ett riktigt fint odds. Detta spelas med 3/5U.

Frölunda:
Till att börja med kan vi konstatera att Frölunda ser väldigt väldigt fina ut även i år. Man spelar en fartfylld hockey men samtidigt är man ganska stabil bakåt. Formen är god trots att man förlorade den senaste matchen, men det är inget att skämmas för då man för tillfället spelade den tuffaste bortamatchen man kan spela, mot serieledaren Karlskrona. Frölunda torskade med 2-1 men vann skotten klart och var absolut inte dåliga. Innan denna förlust så hade man fyra raka segrar. Framförallt är man galet vassa hemma. Sju matcher har Frölunda spelat hemma och det har blivit sex segrar, alla matcher man vunnit har man dessutom vunnit efter ordinarie tid. Idag mot Skellefteå kommer Scandinavium vara alldeles fullsatt när man möter den största rivalen Skellefteå, vi kan helt enkelt vänta oss en hockeyfest. Frölunda har dessutom haft oerhört lätt för Skellefteå, om man kollar på de sju senaste matcherna mellan klubbarna så har Frölunda vunnit sex utav dem och man vann även senast, denna säsong med 3-2 på bortais. Trots att Skellefteå är så bra så är det något utav ett favoritmotstånd för Frölunda.

Skellefteå:
Det är svårt att sätta fingret på vart Skellefteås form egentligen befinner sig. Skellefteå inledde säsongen med tre raka segrar, efter det blev det fyra raka förluster och snacket började direkt gå om hur Skellefteås säsong egentligen skulle gå. Men jag tvekade faktiskt aldrig på att vändningen skulle komma. Efter det vann man tre raka matcher mot Karlskrona, Leksand och Örebro, då trodde jag verkligen att Skellefteå bara skulle köra, men då direkt kom förlusten mot Frölunda hemma följt av en torsk mot Rögle borta. Men nu i den senaste matchen fick man iallafall vinna då man stod för en fin insats hemma mot Linköping när man vann med 4-1. Idag tar sig Skellefteå an Frölunda på bortais och det är nu det tuffaste tänkbara. Man har inte direkt varit framgångsrika i Göteborg heller, Skellefteå har förlorat de tre senaste bortamatcherna mot Frölunda (SM-finalen) och man har inte heller visat upp något bländande bortaspel denna säsongen. Två vinster har det blivit på deras sex spelade matcher på bortais. Man har lyckats besegra Luleå efter SO och krossat Leksand med 6-1, annars har det bara blivit förluster. Man har dessutom förlorat mot några av de svagare lagen som Djurgården och Rögle. Nä, man kan helt klart fastställa att det är något som inte stämmer för Skellefteå och jag tror man kommer få det svårt mot Frölunda när pucken släpps 16.00. En sak kan jag iallafall säga med stor säkerhet och det är att @2.20 på Frölunda att vinna hemma mot Skellefteå är för högt.

Match: Frölunda-Skellefteå
Spel: Frölunda FT
Odds: @2.20
Insats: 3/5U
Bolag: Nordicbet
Spelstopp: 16.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip