Det är dags för final i Champions Hockey League mellan Frölunda och tjeckiska Sparta Prag. Det är dags för Frölundas tredje final på lika många år, Frölunda förlorade den första finalen mot Luleå, men lyckades vinna CHL förra året då man finalslog Kärpät. Jag tror att Frölunda vinner CHL även detta år och jag tror man kan göra det med två puckar eller mer och spelar Frölunda -1.5 till @2.48 hos Pinnacle .

Frölunda har gått som tåget hela säsongen mer eller mindre men nu dem senaste veckorna har man tappat lite spelmässigt och då har även poängen missats. Dock tycker jag att Frölunda har blivit lite väl straffade den senaste tiden, det är flera matcher där man inte haft marginalerna med sig och förlorat istället för vunnit. Jag har nu ett tag haft i tankarna om Frölunda gått lite sämre pga stundande CHL-finalen? Spelarna har kanske tänkt på finalen istället för att sätta dit puckarna i SHL. Precis som Roger Rönnberg säger "Jag väntar på ketchupeffekten", det tror jag med. Frölunda har som sagt verkligen inte fått poängen med sig. Dessutom har Frölunda kunnat ha en riktigt fin uppladdning till denna final. Man spelade borta mot Växjö i torsdags, sedan dess har man varit i Göteborg, inga resor eller något som har kunnat störa uppladdningen. Hemmamatch mot Färjestad i söndags 16.00 som man förlorade efter en svag tredjeperiod. Idag är det dock en helt ny match som Frölundaspelarna har väntat på riktigt länge, överlägset säsongens viktigaste match på hemmais i Frölundaborg, där det är slutsålt sen ett tag tillbaka! Hockeyfest väntas verkligen och jag har svårt att se Frölunda förlora av flera anledningar. Frölunda är ett oerhört snabbt och spelskickligt lag. Det är just farten Frölunda måste utnyttja idag, gör man det kommer man åka sönder Sparta Prag och man har goda möjligheter att göra just detta. Sedan ska tilläggas att Roger Rönnberg är en väldigt noggrann och smart coach som garanterat har några rävar bakom öronen.

Sparta Prag ligger på en tredjeplats i sin inhemska liga bakom Trinec och Liberec. Vi kan ta Liberec som leder Extraliga som ett litet exempel för att se en värdemätare. Dem åkte ut i åttondel mot Vitkovice med 3-2, Vitkovice åkte sedan ut i kvartsfinal mot Fribourg med 8-4 och sen vet vi hur det gick för Fribourg i semifinalen mot Frölunda, ja det blev förlust med 9-1. Alla dessa matcher är bäst av två, därav så många mål. Det är inte lätt att dra en värdemätare av bara en turnering, men av att läsa dem där resultaten så ser man direkt att Frölunda är ett starkare lag än Liberec, Frölunda skulle aldrig förlora med dessa siffror mot "svaga" lag, det finns inte. Tilläggas ska att Liberec leder ligan i stor stil och att Sparta ligger 15 poäng efter. Sparta slog visserligen ut starka starka Växjö med 6-1 i semifinalen, men sägas ska att Växjö stod för en riktigt bedrövlig insats där, något som Frölunda inte kommer göra ikväll. Frölunda spelar på hemmais som självklart är OERHÖRT motivationshöjande, visst, det är kul att lyfta CHL-bucklan i Uleåborg i Finland också som förra året, men det går inte att jämföra med att höja den inför Sveriges bästa fans i Göteborg. Sen är Frölunda rutinerade i det här sammanhanget också, som sagt tredje raka finalen, man vet vad som krävs och man vet hur man ska ladda upp och sånt där. Sen tror jag Frölunda är förbannade av senaste tidens poängtapp också, otroligt revanschsugna är man nog inför kvällens match, dessutom har Frölunda kunnat vila på hemmaplan och tagit det lugn medan Sparta Prag har fått resa och sånt, ett helt annat lugn för Frölunda såklart.

Nej, Frölunda -1.5 till @2.48 känns riktigt fin, spelas med 3/5U. Eftersom det är final så kanske man måste gissa på ett resultat också... Jag säger 5-2 till Frölunda.

Match: Frölunda-Sparta Prag
Spel: Frölunda -1.5
Odds: @2.48
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip