Ett litet annorlunda spel, och jag tror aldrig att jag i ishockey har rekat den här varianten förr.
Det får väl i normala fall anses smalt vanskligt att hitta en vinnare av den första perioden då vissa jättars maskineri tuggar igång ju längre matcherna lider.
Men nu tror jag att den här matchen ligger så otroligt rätt i tiden för att Frölunda ska få vara Frölunda hemma i Göteborg. Och då vet våra inhemska klubbar vad som väntar, och de kan också förbereda sig på det.
Litvinov däremot, det lär komma som en obehaglig överraskning vad som väntar i Frölundaborg den här sena tisdagskvällen.

Varför?
Jo.
Frölunda såg riktigt tröttkört ut hemma mot Brynäs i den näst sista matchen innan det här uppehållet vi nu har haft.
Brynäs tilläts vissa stunder göra precis som de ville i Frölundas zon och det var smickrande siffror för göteborgarnas del när det till slut stod 2-4 på tavlan efter matchen.
Man åkte sedan Tjeckien och Litvinov och stod för en kanske lika trött match, då man föll med 2-1.
Men! Att ha med sig 1-2 till Göteborg är ändå ett fantastiskt resultat då Frölunda i grund och botten är ett klart bättre lag än Litvinov.
Nu har man fått ladda om batterierna under ett längre uppehåll och bör väl vara tillbaka på samma nivå som när man i höstas gjorde kaffeved av allt och alla på hemmaplan.
Och det var nog också precis ett uppehåll som behövs för Frölunda för att gnistan ska tändas till max igen.
Funderade på om uppehållet kom allra lägligast för Örebro eller just Frölunda, men jag sätter nog en slant på att det kanske ändå var för det sistnämnda laget, trots det fantastiska spelet man visat upp hittills.
Nu kommer vi få Frölundas unga entusiasm och speed mot de äldre gubbarna i Litvinovs list.
Kommer att bli något helt annorlunda än senast i Tjeckien. Jag vill till och med hävda att Frölunda är allt Litvinov inte är.
De går väldigt trögt hemma i ligan och så här säger en tjeckisk journalist om läget i laget:

"Laget har många problem just nu - svagt powerplay, defensivt sårbart och ineffektivt, beskriver den tjeckiske journalisten Monika Gordikova Litvinovs säsongsinledning"

Jag skulle gissa på att Frölunda sätter gasen i botten från start och att skotten i den första perioden bör landa på 15-5, typ. Och nog borde det räcka för att ha med sig en ledning in till den andra perioden?
1,98 på Gbg-ledning efter första perioden betalar klart bättre än ett hcp-spel, så det blir också valet.

This is the stats tab
This is the post tip