Det är dags för Frölunda att avsluta till CHL-gruppspel och det gör man i Frankrike mot Gap. Jag anser att Frölunda trots att man redan vunnit gruppen ska mangla Gap och spelar Frölunda asian handicap -3 hos Unibet till 2.07, innebär alltså att vi får pengarna tillbaka om dem vinner med exakt tre mål, spelas som vanligt med flatinsats 2U!

Gap har som väntat inte imponerat i CHL. Efter fem spelade matcher så står man på noll poäng och har inte varit i närheten av att vinna någon match. Denna matchen betyder alltså lika lite för Gap som för Frölunda eftersom Gap inte kan gå vidare och Frölunda redan vunnit gruppen. Detta blir alltså som en träningsmatch kan man säga, trots att det är en tävlingsmatch. Gap kommer dock givetvis vara taggade för att utmana regerande CHL-mästaren men det kommer givetvis inte gå. Gap har hittills i CHL gjort sju mål framåt på sina fem matcher och man har släppt in galna TRETTIO mål. Fem av dessa mål kom senast mot Frölunda när man förlorade med 5-1 i Frölundaborg. Tilläggas ska då att Frölunda gjorde en mycket svag match och var brutalt ineffektiva. Gap har dessutom inte spelat någon match sedan man mötte Frölunda för en vecka sedan så man kan ju undra hur bra det egentligen är med ett så långt uppehåll från matcher när man nu ska möta ett av Europas bästa lag, blir minst sagt tufft.

Frölunda har varit inne i en mycket svag form senaste tiden och inte alls fått resultaten med sig. Vi får dock hoppas att vändningen kom i lördags när man efter många om och men lyckades ta tre poäng hemma mot Luleå när det bara återstod tre sekunder kvar av matchen. En mycket mycket viktig seger för dels självförtroende och även för tabellen givetvis. Det är brutalt hårt spelschema den kommande tiden för Frölunda och det gäller verkligen att leverera i varje match nu. Man kanske tänker inför en sån här match att Frölunda kommer vila spelare och kanske gå på halvfart, men jag är helt säker på att Roger vill se en perfekt laginsats i denna matchen. Gör man en perfekt laginsats så vinner man matchen med 5-6 puckar, det är just därför jag tycker att -3-linan är bra och spelar den. Jag har så oerhört svårt att se att vi iallafall som sämst får push på spelet. Jag menar, om Frölunda gjort en riktigt svag match och leder med ex 3-1 med fem minuter kvar kommer Gap garanterat ta keepern och vi kan troligen sätta 4-1-pucken i öppen kasse. Det ska dock inte behöva hända, kommer Frölunda upp i normal nivå så blir det kross. Om man spelar som man gjorde förra matchen kommer man garanterat vinna men inte med så många puckar, men Frölunda vill givetvis vara bättre än förra matchen och kommer nog även vara det. Jag tror man avslutar CHL-spelet med en rejäl kross. Ska vi säga 6-1?

Match: Gap - Frölunda
Spel: 2 asian hcp -3
Odds: 2.07
Insats: Flat
Spelstopp: Tisdag 19.30
Bolag: Unibet

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip