Kvalet till hockeyallsvenskan fortsätter och Huddinge ska göra upp med Borlänge, en viktig match för båda lagen. Jag tror mig dock ha funnit en vinnare i matchen, häng med!

Huddinge har gjort det bra hittills under kvalet och man ligger just nu tvåa i tabellen med samma poäng som Västerås. Man förlorade första matchen mot Borlänge där man fick börja på bortaplan. Matchen slutade totalt 5-3 och man gick ner sig i andra perioden där matchen också avgjordes för Borlänges del. Kikar vi på skottstatistiken på den matchen så vinner Huddinge skotten med klara 35-51, och det är sällan lag skjuter över 50 skott på mål. Man följde upp det med att vinna hemma mot Västervik där man senare förlorade mot Västerås. Nu har man dock vunnit de två senaste där båda lagen som kom från hockeyallsvenskan fått åka hem utan poäng från Huddinge.

Borlänge tycker jag inte når upp riktigt i Huddinges nivå trots att man vann matchen mot dem i premiäromgången. Man har också hunnit med att slå Troja/Ljungby med 5-2, och där gör Troja/Ljungby en riktigt dålig match, och det är sådana matcher som måste vinnas. Nu står man på två raka förluster där man har 4-1 mot Västervik och 2-3 mot Piteå. Förlusten mot Piteå var riktigt tung då man vid seger hade varit med i allra högsta grad om platserna högst upp, dock tror jag inte Borlänge har någon större chans att gå upp.

Jag är klart mer imponerad av hur Huddinge stått upp mot de bättre lagen än vad Borlänge har, och det känns också som hemmafördelen spelar stor roll, liksom tabelläget.

Speltips: 1 och jag investerar 4u // TT

This is the stats tab
This is the post tip