HV71 har verkligen gått bra på slutet, det har även Frölunda, det blir en mycket intressant match under torsdagskvällen. Jag kommer välja att placera mina pengar på hemmalaget, jag spelar 1 asian hcp -1,0 till oddset @2.80, detta betyder att vi får pengarna tillbaka om HV71 vinner med ett mål under ordinarie tid, vinner HV71 med två mål eller mer så sätter vi spelet. Spelet spelas som vanligt med en flatinsats.

HV71 känns för stunden mycket vassa, det har man visat under en längre period nu. HV71 har fem segrar på sina sju senaste matcher och har avancerat fint i SHL-tabellen, man har visserligen inte haft det svåraste spelschemat men trots det är det mycket starkt. Speciellt matchen hemma mot Växjö den 28e december där man vann med 3-2 och skotten på mål skrevs till 35-12 till HV:s fördel, otroliga siffror mot ohotade serieledaren! Idag möter man Frölunda och vid seger går man om Göteborgslaget som ligger två poäng före på en tredje plats i serien.

HV71 och Frölunda har mött varandra två gånger denna säsong och vid både tillfällena har HV71 segrat samt tagit tre poäng, jag såg matchen man spelade mot Frölunda på bortais och det var verkligen en imponerande seger med 3-1 där man var rätt överlägsna faktiskt. Den matchen är givetvis glömd men HV71 har med sig i bagaget att man vet att man kan slå Frölunda och det bör vara en skön känsla att ha med sig inför denna fighten.

Det stora hotet i även denna rek är special teams där Frölunda är klart bättre än HV71. HV71 som vanligtvis har ett svagt powerplay har verkligen fått till det på slutet och gjort powerplaymål i sina sju senaste matcher, oerhört imponerande och otroligt viktigt för HV71 som nu garanterat känner sig vassa i powerplay trots att siffrorna säger annorlunda. Det blir dock väldigt viktigt för HV71 att hålla sig på isen då man har ett svagt powerplay och vi vet att Frölunda är vassa i den spelformen.

Som HV71 sett ut den senaste tiden så ska man ha väldigt goda chanser att slå Frölunda och det är inte heller omöjligt att man gör det med några kassar!

Match: HV71 - Frölunda
Spel: HV71 asian hcp -1,0
Odds: 2.80
Insats: Flat
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip