Kommer fortsätta spela mot det sjunkande skeppet Rögle som bara förlorar och förlorar och förlorar och förlorar lite till. HV71 -1.5 till @1.95 hos Pinnacle är spelat med en flat, 3/5U.

Ingen har undgått att Rögle går så oerhört dåligt just nu. Nu är man uppe i sinnessjuka 12 raka förluster och man parkerar givetvis klart sist i tabellen. Dem två senaste förlusterna förstår jag har varit vidriga med Rögle-ögon sett. Två stycken 3-4 förluster hemma mot seriens två giganter, Frölunda och nu senast Växjö. Mot Växjö hade Rögle ledningen inför tredje perioden men lyckades ändå förlora. Två hypertunga förluster som dessutom givetvis tagit oerhört mycket på krafterna hos laget, både fysiskt och mentalt. Rögle har en fortsatt tuff skadelista med flertalet tongivande spelare borta och det fungerar inte för ett lag i kris som dessutom inte har den bredden som krävs när viktiga spelare försvinner. Som jag skrev i min förra rek när jag spelade mot Rögle, jag förstår verkligen inte hur dem ska orka detta. Tror verkligen att det kan rinna iväg dessutom om HV71 skulle få en bra start. Jag ser absolut inget fel i att hugga en minuslina, exempelvis -2.5 eller kanske till och med -3.5.

HV71 har en helt sanslöst fin form och ligger just nu trea i tabellen, bara sex poäng bakom serieledande Växjö. HV71 har som Rögle också haft en del viktiga spelare borta men har trots det levererar som bara den. Det visar vilken fin bredd HV har, det är oerhört viktigt sedan när det börjar vankas slutspel, en bra bredd i truppen då är livsviktigt för att kunna hota hela vägen till finalen, HV71 absolut ett lag som kan vinna SM-guldet i år. HV71 är det lag som skjutit allra flest skott på mål i SHL denna säsong, elva i den tabellen hittar vi Rögle som skjutit cirka 250 skott mindre på mål än HV71 och då kan man lätt räkna ut varför HV71 dessutom gjort mycket fler mål. HV71 har gjort 112 mål i SHL i år samtidigt som Rögle har gjort 87 kassar. Rögle är dessutom det lag som släppt in allra flest mål denna säsong, det pga flera orsaker, kallt försvar, halvtaskigt målvaktsspel och att man släpper till alldeles för många skott mot mål. Nej det blir oerhört tufft för Rögle ikväll.

HV71 har dessutom slagit Rögle i säsongens alla tre möten med betryggande siffror. Vinster på bortais med 3-1 och 4-1 samt seger nu senast på hemmaisen med 5-3. Jag tror på 5-1 ikväll.

Match: HV71-Rögle
Spel: HV71 -1.5
Odds: @1.95
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle
Spelstopp: 19.00

Stort GL vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip