HV71 och Rögle möttes så sent som igår, då var det HV71 som drog det längsta strået i en match som jag tycker var jämn. Jag tycker det är en stor överdrift att vi får 4.33 på Rögle DNB (insatsen tillbaka vid oavgjort), så mycket skiljer det absolut inte mellan dessa två lagen. Det spelas hos William Hill med en flatinsats!

HV71 slog som sagt Rögle på bortais igår med 2-1 i en jämn match som kunde ha gått åt vilket håll som helst. Idag är det återigen dags att möta Rögle och överlag i en back-to-back så är det svårt att vinna två matcher i rad som i HV71:s fall, det är lite svårare att motivera sig själv att vinna igen när man ska möta samma lag bara dagen efter och dessutom ska man möta Rögle, seriens "sämsta" lag och det kanske kryper sig på lite underskattning från HV71:s sida. HV71 är inte heller inne i någon vidare bra form, på sina sju senaste matcher så har man tre segrar och fyra förluster, dessutom har man förlorat två av sina tre senaste hemmamatcher. HV71 imponerar verkligen inte i specialteams, man har bara 16% i powerplay samtidigt som man har 78% i boxplay, Rögle imponerar inte heller totalt sett i specialteams, det är på grund av deras otroligt svaga boxplay på 70%, dock har Rögle ett mycket bra powerplay på dryga 24%, borde bli en del utvisningar ikväll med tanke på back-to-back, så hoppas Rögle presterar bäst där. Med tanke på hur jämn matchen såg ut igår så tycker jag helt enkelt oddset på Rögle är alldeles för högt på DNB-linan hos William Hill .

Rögle, stackars Rögle.. Jag tycker verkligen dem har gjort det så otroligt mycket bättre sedan Cam Abbott kom in i laget men det vill sig verkligen inte. Som jag skrev om förut, deras match mot Skellefteå måste ha varit deras bästa match denna säsongen när man verkligen klädde av Skellefteå men ändå förlorade med 4-3. Måste vara så otroligt tungt. Lite samma sak igår, spelade ut HV71 första tio minuterna för att sedan släppa in mål och efter det tappa matchen och förlora med 2-1. Man märker dock tydligt att det är ett helt annat GO i Rögle nu, det känns som att Cam Abbott är helt rätt tränare och jag tror resultaten kommer börja komma snart. Rögle bör vara otroligt revanschsugna sedan förlusten igår på hemmais och jag tror verkligen man har goda möjligheter att vinna. Det var trots allt jämnt igår och det kan absolut bli lite underskattning från HV71:s sida samtidigt som Rögle sliter som djur. Rögle har i sina fem senaste matcher gjort fem powerplaymål och bör ha härlig känsla i powerplay, känns som det är lite fördel Rögle vid mycket utvisningar ikväll som det mycket möjligt kan bli. Rögle har bättre chans än vad oddsen visar!

Match: HV71 - Rögle
Spel: Rögle DNB
Odds: 4.33
Insats: Flat
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip