Finska andraligan är inne i slutspelet, och här spelar IPK mot SaPKo där jag tycker ett lag höjer sig.

IPK slutade sjua i tabellen vilket betyder att man fick möta tvåan SaPKo. Man skrapade ihop 72 poäng varav 43 av dessa kom på hemmaplan, där man också visat upp ett stabilare spel. Man har en spelare i Kokkola som höjer sig lite från de övriga offensivt, och han har hunnit med att prova spela för KalPa som spelar i högstaligan. På hemmaplan försöker man spela tightare i banan och målmässigt så brukar det inte sticka iväg. 12 av 25 matcher har bara gått över 4,5 linan vilket man kan jämföra med på bortaplan där 19 av 25 gått över.

SaPKo slutade tvåa i ligan bakom KeuPa. Man var bara en poäng ifrån och man kändes bättre och bättre ju längre säsongen gick. Man var seriens klart bästa hemmalag och man tog 50 poäng där LeKi var näst bäst på 40. Totalt vann man 18 av 25 bortamatcher och hemma vann man bara 15 av 25.
I laget finns det extremt mycket offensiv och man har fyra spelare bland de 18 bästa poängplockarna, om inte annat visade man det i första matchen i slutspelet här då man vann med 7-3.
Inför denna matchen kommer man med åtta raka bortasegrar och man verkar trivas med att inte styra spelet på samma sätt som man gör hemma.

SaPKo är normalt sett numret större än IPK, och om det är en fördel eller nackdel att spela borta lär vi märka, men truppmässigt är det STOR skillnad.

Speltips: 2 Moneyline och jag investerar 4u // TT

This is the stats tab
This is the post tip