Ny dag efter en riktig skitdag igår. St Petersburg såg klar ut, men efter ett sent 3-3 mål av Metallurg Magnitogorsk med 47 sekunder kvar av matchen, tråkigt!
Jag stannar kvar i ryska KHL och hittar ett spel jag finner intressant. Nu kommer varken någon av dagens lag från Ryssland, vilket betyder färre pälsmössor i läktaren, men förhoppningsvis lika härlig stämning!

Jokerit är ett finskt lag som spelar i KHL och har så gjort sedan säsongen 14/15. I denna match så kommer man att göra sin första seriematch på hemmais, då man varit ute på en åtta matchers bortaturné.
Jag tycker man gjort det riktigt bra hittills och det är bara St Petersburg och Dynamo Moskva som lyckats gå segrande som Jokerit. Att vinna sex av åtta matcher med allt resande är starkt, och nu vänder man som sagt hem mot sin egna borg i Helsingfors.
Man har en otroligt spännande talang i laget vid namn Eeli Tolvanen, en kille född 1999 som draftades i runda ett. På åtta matcher står han på fina 4+4. Man har värvat friskt och tagit in namn som Matt Gilroy, Mike Lundin och Sami Lepistö för att stärka defensiven samt tagit in Nicklas Jensen och Olli Palola som vapen framåt. I truppen finns redan namn som Jesse Joensuu, Peter Regin och Brian O'neill, så truppen är slagkraftig.

Dinamo Riga krigar, försöker och gör vad man kan, men det ser inte ut att räcka. Man har bara mäktat med att plocka fem poäng på sina elva inledande matcher. Man står nu på sju raka förluster och självförtroendet blir bara sämre och sämre. Man har fortsatt skador på en del tongivande spelare och det enda positiva i laget är förstalinan som drar ett tungt lass när övriga linor inte imponerar.

Jokerit kommer med formen på topp och man bör vara riktigt taggade till sin första hemmamatch för säsongen och i ett kokande Hartwall Arena har jag svårt och se att man skulle bränna denna straffspark.

Speltips: Jokerit -1.5 hcp vilket betyder vinst om hemmalaget vinner med minst två mål, och jag kliver in med 5u. // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip