Tidigt kvällsmatch i KHL där Jokerit ställa mot Podolsk. Två lag med god form men där det i grunden skiljer ett par nivåer, och jag tar ställning för hemmalaget.

Jokerit har öppnat säsongen starkt men har till skillnad från många andra lag bara spelat tio matcher. Man ligger på en femteplats och har åtta segrar på tio matcher. Senast gästades man av CSKA Moskva, ett lag som besitter en av de bästa trupperna i ligan, men tyvärr är formen riktigt dålig. Jokerit vann med 4-0 och trots att formen är dålig hos CSKA Moskva så inger det ändå respekt.
Man visade även att powerplayspelet fortsatt är stekhett där två av målen kom i den spelformen. Skönt även för Palola som fick göra sitt första mål för klubben, en spelare som kan mer än han visat i början av säsongen.

Danske Nicklas Jensen som man plockade hem från andra sidan Atlanten fortsätter leverera för klubben och får man igång Palola nu också så kan detta bli riktigt bra framöver.

Gästande Podolsk har fin form och kommer till denna match med fyra segrar på de fem senaste matcherna. Spelschemat har dock inte varit det tuffaste där man fått möta lag som Amur Khabarovsk, Admiral Vladivostok och Slovan Bratislava på sistonde. Men man ska absolut inte ta detta ifrån laget som gjort det bra med det lilla material man besitter.
En av lagets stjärnor Maxim Afinogenov har saknats i de två senaste matcherna och det är fortsatt oklart om han kommer till spel.

Jokerit har vunnit båda sina matcher på hemmaplan där man senast imponerade stort mot CSKA Moskva. Man har ett intressant lag med etablerade spelare samt en jättetalang i Tolvanen som imponerat hittills. Man ska vara numret större än gästande Podolsk, och jag tror gästernas svit på tre raka segrar tar slut här.

Speltips: 1 hcp -1,5 vilket betyder att hemmalaget måste vinna med minst två måls marginal och jag investerar 4u. // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip