Kanada och Finland i en OS-kvartsfinal och jag tror det är stor risk för grannarna i öst att få packa för sig denna gång.

Kanada vann premiären mot Schweiz med 1-5 där man gjorde en riktigt fin match. Efter det åkte man dit mot Tjeckien på straffar efter att matchen slutat 2-2 under ordinarie tid. I sista matchen var det Sydkorea som stod för motståndet och där vann man 4-0 utan att ta ut sig alldeles för mycket och skotten slutade 49-19.
Powerplayspelet ser ut att funka alldeles utmärkt och fem av de elva mål man gjort under turneringen har gjorts i spelformen, och det gäller för finnarna att hålla sig från utvisningsbåset.
Trots att man gjort ett okej OS hittills så finns det absolut mer att ta av, framförallt från flera av KHL spelarna, och vi vet ju hur det brukar se ut när Kanada ställs inför skarpt läge.

Finland vann öppningsmatchen mot Tyskland med 5-2, vann sedan mot Norge med 5-1 där man senare förlorade sedan gruppfinalen mot Sverige med 3-1. Man blev inte den bästa tvåan utan fick spela åttondel, och där blev det Sydkorea och man vann med 5-2. Man hade 1-0 efter första perioden där man också hade ett klart övertag. I andra perioden gjorde man både 2-0 och 3-0 ganska tidigt, sedan kom något överraskande två snabba mål från Sydkorea, och perioden slutar 2-2. I sista gjorde man ett ryck och vann perioden med 2-0 vilket också gjorde att slutresultatet blev 5-2. Ska man hitta något negativt så är det att man gjorde tre mål i powerplay och ett i öppen kasse, så med andra ord förlorade man 5 mot 5 spelet med 1-2.
Tolvanen leder OS poängliga med nio poäng och där gäller det att Kanada håller full koll på denna talang som bara stormar fram. En annan viktig faktor är att inte dra på sig onödiga utvisningar, vilket också gäller finnarna.

Jag tror Kanada har goda chanser att ta hem denna kvartsfinal och avancera till semi, då man har bredare trupp än vad finnarna har.

Speltips: 1 DNB och jag investerar 4u // TT