Så var det äntligen dags för dom fyra sista lagen att kliva in i årets upplaga av SHL och därmed fullborda den första omgången. Växjö tar emot Brynäs, en väldigt trevlig match på förhand och så har vi bottentippade Karlskrona mot topptippade Skellefteå. Den sistnämnda matchen är den matchen som jag kommer placera ett spel i. Spelet blir kanske inte allt för otippat Skellefteå att vinna till @2.13 hos Pinnacle , jag tycker personligen att dem har mer än 50% chans att lösa segern efter fulltid så spelet känns bra. Insatsen är flat som vanligt.

Varken Karlskrona eller Skellefteå har haft någon speciellt bra försäsong. Karlskrona har spelat sex matcher och vunnit lika många som man förlorat. Karlskronas stora problem under försäsongen har helt klart varit målskyttet, kanske har det påverkat dem rejält negativt att man tappat Alexander Bergström som förra säsongen var Karlskronas klart bäste poänggörare med sina 15 mål men framförallt 25 assist. Oftast är det värre att tappa en kille som gör väldigt mycket assist än att tappa en riktig målskytt, nu tappade Karlskrona en spelare med starka kvaliteter både i målskyttet och passningsspelet, inte bra. På dem sex matcher man spelat så har man totalt lyckats göra 12 mål framåt, alltså ett snitt på två mål per match, lite väl svagt. Då ska man även komma ihåg att man mött lag som Oscarshamn och Tingsryd som spelar i HockeyAllsvenskan, nästan hälften av målen kom dock mot Rögle där man lyckades smälla in fem kassar, visst, imponerande, men Rögle är inte så vassa bakåt. Det visade dem i premiären också mot Malmö när man släppte in fem mål. Jag skulle inte vilja säga att Karlskrona gör en dålig försäsong, man kanske helt enkelt har spelat på den nivån man kan och helt enkelt inte är så mycket bättre än såhär i dagsläget, känns verkligen som dem kommer få det hett om öronen mot Skellefteå ikväll. Dessutom har man tappat sin fina målvakt Johan Holmqvist.

Skellefteå har inte heller rosat marknaden under sin försäsong. Skellefteå har också haft vansinnigt svårt att göra mål på försäsongen, men det är absolut något som kommer släppa, inget snack om saken att man är starka offensivt och kommer spruta in mål denna säsong. Skellefteå har spelat sju matcher under försäsongen och vunnit fyra av dem. Vinsterna har dock kommit mot svagare lag som Björklöven, MoDo, Sarpsborg och Troja/Ljungby. Förlusterna har kommit mot Kärpät, Mora och nu senast Luleå. Det sinnessjuka med dessa tre förluster är att Skellefteå totalt gjort ETT mål på 180 minuter ishockey. Det hade inte ens varit godkänt om man mött Colorado, New York Rangers och Minnesota Wilds.. Svårt att säga vad dessa iskalla resultat framåt har berott på men en tanke kan vara att Skellefteå inte haft huvudet med sig i matcherna, taggningen kan aldrig ha varit på topp. Nu är det dock dags för SHL-premiär och då kommer såklart alla vara taggade upp över öronen och jag har svårt att se hur Karlskrona ska få stopp på Skellefteå.

Huvudanledningen till detta spel är egentligen att Karlskronas trupp känns lite svajig samtidigt som Skellefteås trupp nästan är den samma som förra säsongen. Bara en ändring på forwardssidan där man tappat Andrew Calof samtidigt som man fått in Matt Anderson. Skellefteå har ett klart stabilare lag som är betydligt mer samspelta när säsongen nu drar igång.

Förra säsongen vann Skellefteå tre av fyra möten mot Karlskrona och en liten funfact är att Karlskrona inte lyckats vinna en premiär hittills i SHL, det ska dem inte få göra ikväll heller!

Match: Karlskrona-Skellefteå
Spel: Skellefteå -0.5
Odds: @2.13
Bolag: Pinnacle
Insats: Flat
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip