Finsk hockey där topplaget Kärpät får besök av Ilves, en match där hemmalaget ska ha goda chanser att vinna med klara siffror.

Kärpät toppar serien med sina 87 poäng, detta fem poäng före jagande TPS. Senast var man inte riktigt på hugget vilket gjorde att man "bara" fick 3-3 mot Hameenlinna där man senare förlorade på straffar. Detta tror jag bara kan vara positivt då man får sig en lite tankeställare att man inte är oslagbara. Man kom med fem raka segrar innan den förlusten där man tex slog dagens motstånd borta med 4-5 i förlängning.
I laget ser vi många offensivt skickliga spelare och ta tex förstalinan, där är samtliga topp 5 i den totala poängligan där Bertrand leder målligan och Junttila leder assistligan och poängligan.
Hemma är man starka och man har vunnit 15 av 20 matcher och har en fin målskillnad på 72-34 vilket betyder att man också släpper in lite mål överlag.

Ilves gästar här, ett lag som gör det rätt bra hemma men som är under isen borta. Hemma vinner man hälften av matcherna och på bortaplan har man vunnit fem av 20 matcher och släppt in hela 78 mål. Man är laget som släpper in flest mål i serien och man får svårt att klättra i tabellen och man lär missa en topp 10 placering. Senast förlorade man hemma mot Jukurit med 0-3, ett lag som ligger näst sist i tabellen.
Man har inte riktigt samma spets som hemmalaget samtidigt är det stor skillnad på defensiven, vilket gör att man placerar sig långt ner i tabellen.

Hemmalaget ska bara vinna denna match och det rätt bekvämt, jag tror man hungrar efter att ta segrar igen och här har man en jättechans då seriens sämsta bortalag kommer på besök.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 4u // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip