Mycket utbud idag och det kan komma upp några rekar under lördagen. Igår satte vi 1/2 där Leksand stod för riktig usel sistaperiod samtidigt som Björklöven tog vara på det. Nu är det Ryssland igen där det spelas tidig hockey.

Krasnaya Armiya tar emot Tayfun i den ryska juniorligan MHL, som man förövrigt vann förra säsongen. Man är ett av de bättre lagen i ligan och kommer att vinna många matcher framöver. Det är dubbelmatch mot Tayfun och dessa startade igår där hemmalaget vann med 5-3 efter en urladdning i sista perioden, där man också vann perioden med 4-1 och skotten 19-6. Man tog över mer ju längre matchen led, och segern var klart rättvis.
Förstalinan tog själva tag i spelet och vände matchen, där en för dagen stekhet Yegor Filin stod för tre assist.

Tayfun har många spelare högt upp i poängligan och man kan tro att laget är så pass bra att man kommer blanda sig i toppen denna säsongen, men det är helt fel. Man har haft ett relativt lätt spelschema där man hade många målrika matcher mot Amurskie Tigry i början. Sedan har man mött Kapitan och Russkie Vityazi, där de sistnämnda är ett lag som bör hamna på övre halvan av tabellen.
Man gjorde tre mål i förra matchen mot samma motstånd som man ställs mot idag, men att man ska upprepa det även i denna match tror jag blir svårt. Hemmalaget bör med största sannolikhet vara med bättre från start i denna match, och köra på under samtliga 60 minuter.

Här är det klasskillnad och jag tror hemmalaget inte sätter några fingrar emellan i denna match och kontrollerar samtliga minuter på isen.

Speltips: Krasnaya Armiya -1.5 hcp vilket betyder att man måste vinna med minst två mål, och jag investerar 4u. // Tobbe