AIK krossade Mora igår och 2.60 på moneyline-linan smakade mumma.
Idag går vi på SHL-hockeyn där Leksand tar emot Skellefteå hemma i Tegera Arena.

Man trodde att Leksand skulle få till ett litet trendbrott när man slog HV hemma med 2-1 för tre omgångar sedan. Men med två raka jätteförluster mot Brynäs borta med 4-0 och senast bedrövliga 0-6 på hemmais mot Växjö så är det nu 10 poäng upp till Örebro. Det skiljer visserligen bara två poäng upp till Rögle men Rögle har något som Leksand inte har och det är form. Leksand har 8 förluster på sina 10 senaste matcher och man har dessutom en offensiv som sviktar värre än en lever gör efter 14 dagar på Magaluf. Leksand har på sina 8 senaste matcher gjort 9 mål. NIO. Enkelt räknat: det bli jättesvårt att vinna hockeymatcher. Man har heller inget speciellt att luta sig emot bakåt för tillfället då varken Atte Engren eller Henrik Haukeland inger någon större trygghet mellan stolparna. Nej, det är minikris i Leksand igen och om inte Perra börjar veva med mirakelstaven som han brukar på vårkanten så kommer Leksand att sluta sist i SHL i år. Och det blir inte lättare att vända trenden ikväll..

..för där står Skellefteå. Ett Skellefteå som nu är på sjätte plats i tabellen men som också endast är en trepoängare från att vara trea. Det är således knallhårt just nu om placeringarna inför kvartsfinalerna. Som jag tidigare nämnt så är tredjeplatsen väldigt viktig då man kan styra sitt öde och slipper få ett lag från den övre halvan av tabellen, samt den så grymt viktiga hemmaplansfördelen. Skellefteå kommer från en hemmaseger mot Djurgården men har blandat och gett lite på slutet. 0-4 hemma mot Malmö blev seger med 4-1 när mötet vände ner till Skåne. Man bortaslog sedan Örebro med 2-1 innan det blev suddentorsk hemma mot Växjö. Så Skellefteå är lite svårbedömda för tillfället. Det som dock inte är svårt att bedöma är att den här matchen ska de vinna 9 gånger av 10. Skellefteå har ett ruggigt lag på papperet och det är lätt att bli blind av de senaste årens dynastiliknande spel, Skellefteå är inte så mycket sämre än man varit under finalåren. Man har sådan extrem spets med Lindström, Holloway, Ericsson och grabbarna att man ska kunna vinna SM-guld i år igen. För Skellefteå är detta en viktig match för att inte tappa grepp i kampen om högre placeringar, för jag tror inte att någon där uppe i Västerbotten är nöjda med en sjätteplats.

Ikväll blir det spel mot en kasse och Leksand får nog vara glada om de kommer undan med fem kassar i baken. Jag är övertygad om att ett helmotiverat Skellefteå åker ner till Dalarna och hamrar in spiken tidigt. 2.25 får man hos bet365 på Skellefteå-seger med minst två puckar. Taget alla dagar i veckan.

Heja!

This is the stats tab
This is the post tip