Idag kära följare klickar vi Skellefteå hos Pinnacle till @2.34 borta mot Leksand. Linan jag väljer att ta är -1.5 till @2.34 med 3/5U.

Leksand parkerar just nu sist i tabellen, speciellt efter igår när Leksand lyckades besegra Linköping på hemmais efter OT. Det betyder att Leksand nu har en match mindre spelad än Rögle och ligger två poäng efter. Det är dock inte Rögle som man ska ta ikapp, det är Örebro som ligger på den så viktiga tolfteplatsen. Dit är det 10 poäng, men jag anser att det mer eller mindre är en omöjlighet. Leksand kommande tre matcher är otrolig tuffa och eftersom man ska knappa in så oerhört många poäng så måste man vinna nu framöver. Ikväll möter man Skellefteå hemma, efter det har man ett backtoback-möte mot Frölunda, inte det lättaste med andra ord. Två lag som absolut kan ro hem SM-guldet senare i vår. Leksands form är dessutom ISKALL, man har en seger på sina nio senaste matcher och i de två senaste matcherna har man förlorat med 4-0 borta mot Brynäs och nu senast förlorade man med förnedrande 6-0 på hemmais mot serieettan Växjö. Leksand hade en period när man var rätt starka på hemmaisen och man kände givetvis ett oerhört självförtroende hemma under den tiden, nu är det mer eller mindre tvärt om. På de fem senaste hemmamatcherna så har man åkt på fyra torskar, där man dessutom blivit nollade, i poäng alltså. Leksand har haft oerhört svårt med målskyttet den senaste tiden och ikväll möter man ett Skellefteå som inte släpper till mycket defensivt. Dessutom har dem ett oerhört bra boxplay, seriens bästa och som om det inte vore nog så har dem dessutom ett lysande powerplay, seriens näst bästa efter Malmö. Slår man ihop specialteams så är Skellefteå klart bäst i serien tillsammans med Malmö. Och vilka tror ni vi hittar i botten av denna statistiken, jo Leksand. Leksand har både sämst powerplay och sämst boxplay, riktigt svaga i båda spelformerna och nu möter man som sagt att man håller sig på isen med samtliga spelare, men gör man det? Ja Leksand är faktiskt det lag som drar på sig minst utvisningar och tur är väl det. Dock har man inte varit nog disciplinerade med det på det senaste och då har det smällt. Det är oerhört viktigt för Leksand att hålla sig lugna ikväll.

Skellefteås form är rätt fin, tre segrar på de fyra senaste matcherna är fina papper och man placerar sig just nu som sexa i tabellen, åtta poäng före Färjestad och Malmö som jagar den så viktiga sjätteplatsen. Med andra ord OTROLIGT viktigt för Skellefteå att vinna denna match ikväll så man håller de jagande lagen på avstånd.

Skellefteå har haft oerhört lätt mot Leksand dem senaste åren, man har faktiskt 10 raka segrar och kan alltså ta sin elfte raka här ikväll. Om man tittar på hur matcherna varit denna säsong så har Skellefteå vunnit hemma med 4-3 (ot) och 4-1, senast man spelade i Tegera krossade man med hela 6-1.

Match: Leksand-Skellefteå
Spel: Skellefteå -1.5
Odds: @2.34
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle Sports
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip