Dags för match mellan botten och toppen när Tingsryd gästar Leksand ikväll. Leksand går vid seger ikväll upp som serietvåa och Tingsryd vill plocka poäng för att dra ifrån det så otrevliga sträcket längst ner i tabellen. Jag tror dock på alternativ nummer ett, Leksand ska vara mycket starkare här och jag tror hemmalaget tar med sig samtliga poäng samt har mycket fina möjligheter att vinna matchen med 2-3 puckar. Leksand -1.5 spelas till 1.99 hos Coolbet med en flatinsats.

Leksand kommer till denna matchen som serietrea med en match mindre spelad än Timrå och Oskarshamn som ligger före. Oskarshamn ligger före med två poäng och Timrå leder serien med fyra poäng ner till Leksand. Leksands form är inget att klaga på, på Leksands fjorton senaste matcher så har man elva segrar och om man kollar på dem senaste matcherna har man vunnit sina fem av sju senaste matcher. Förlusterna har kommit mot Almtuna borta och mot Timrå hemma när man långt in i matchen ledde men tillslut fick vika ner sig. Leksand har varit väldigt starka hemma den senaste tiden och när man idag har chansen att glida upp i tabellen som serietvåa är det nog extra motiverande att vinna denna matchen. Man möter som sagt Tingsryd, ett Tingsryd som just nu ligger på elfte plats i serien och blandar och ger en hel del i resultaten. Den senaste tiden har Tingsryd varit rätt starka, på fyra matcher har det blivit tre segrar. Innan det hade man dock fem raka matcher utan poäng. Tingsryd har haft det rätt tufft på bortais i år, på elva matcher har det blivit fyra segrar och resten förlust och idag ska man ta sig an kanske det bästa laget på hemmais, Leksand, det blir en otroligt svår uppgift för Tingsryd.

Kollar man på statistik sett över denna säsongen hur lagen har presterat så skiljer det oerhört mycket i exempelvis skott på mål och liknande. Leksand har exempelvis skjutit cirka 130 fler skott mot motståndarnas mål än vad Tingsryd gjort denna säsong och om vi vänder på det och kollar på hur många skott man släppt till mot eget mål så har Tingsryds motståndare skjutit cirka 170 skott mer mot Tingsryds mål än Leksands, siffrorna talar sitt tydliga språk, det är stor skillnad mellan dessa lag. Kollar man specialteams så är båda lagen starka i BP men svaga i PP, men i både PP och BP är Leksand snäppet vassare. Med allt detta sagt och med hemmafördelen som Leksand har ikväll så tycker jag Leksand ska vinna detta med två puckar när man dessutom har två stora motivationsfaktorer i denna match, dels som jag var inne på tidigare att man blir serietvåa vid seger, men även att dessa lag mötts en gång denna säsongen, då körde Tingsryd över Leksand med 6-2 på sin hemmais och det vill nog Leksand bevisa idag att man är ett bättre lag än Tingsryd. Jag tror detta blir en ganska enkel seger för Leksand, jag gissar på 4-1 till hemmalaget.

Match: Leksand - Tingsryd
Spel: Leksand -1.5
Odds: 1.99
Insats: Flat
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip