Jag gissar på bra tryck uppe i Leksand den här fredagskvällen, trots tabelläget, så att KHK kommer ha en extra motståndare i nummer "12", det förutsätter jag.
Hemmaplan betyder som bekant en hel del i idrott och nu tror jag att den kommer att betyda ännu lite till.
Även om det är långt ifrån någon avgörande faktor, vilka i stället kommer här:

Alldeles nyligen så ledde de SHL, Karlskrona. Och hela Sverige stod med hakan ned vid knävecken och förstod precis ingenting.
Nu är den där serieledningen utbytt mot en fjärdeplats efter tre raka förluster. Att förlora tre raka, det är väl kanske inte hela världen i den här långa serien. Men däremot HUR du förlorar matcherna.
Mot Örebro, Frölunda och Brynäs så har KHK mäktat med att göra ett enda mål. Senast mot Brynäs.
Även om inte ens det var särskilt rättvist att de snubblade in en puck.
Noll fart, ingen synk mellan forwards och ett pojklangsplottrande i egen zon. Alltså PRECIS så som vi kände igen Karlskrona från fjolårssäsongen.
0-0 i Örebro (förlust på straffar) var inte heller någon vackrare syn. Och det mot SHL:s kanske sämsta lag just nu. Ett Örebro jag hävdat i flera veckor kommer att få kvala sig kvar i SHL.
Missförstå mig rätt. KHK är milsvid bättre i fjol. Kan inte tänka mig annat än att de är som sämst topp-10 och kommer att få spela om en plats i kvartsfinalen.
Men just NU är det inte bra. Och så länge de inte visat något för att studsa tillbaka, ja då vattnas det såklart i munnen när det står hela 3,35 på Leksand ...

... som naturligtvis är det sämre laget. Jag vet.
Men jag kommer gärna ihåg lagets senaste hemmamatch då man inte gav Luleå en chans och skrinnade till slut ifrån och vann med 4-0.
Leksands absolut bästa insats för säsongen och när de inte spelar med någon större press på axlarna utan bara jobbar förberedande inför det stundande kvalet, då tror jag att vi framöver kommer att få se fler sådana här skalpar på framförallt hemmaplan.
Ett annat exempel är hemmamatchen här nyligen mot ett Färjestad som var i storslag. Förvisso förlust 2-1, men av fragmenten jag såg av den matchen så tyckte jag inte att Leksand var det minsta sämre. Snarare tvärtom.

Gör Leksand en liknande insats som i den senaste hemmamatchen mot Luleå, ja då borde ett Karlskrona, som just nu har enorma problem att skapa något vettigt i anfallszon, att få så pass stora bekymmer att de där 3,35 framstår som alldeles för intressant för att låta bli ...

This is the stats tab
This is the post tip