Äntligen har det släppt för Linköping på hemmais när man besegrade Malmö med 4-1. Nu är det Frölunda som kommer på besök och vi får 2.35 på hemmalaget och det oddset tycker jag känns bra då Frölunda inte alls hittar rätt just nu samtidigt som det känns som Linköping gör det mer och mer. Spelas hos Coolbet med flatinsats.

Linköping tog sin första och så efterlängtade seger hemma mot Malmö under torsdagskvällen. Man klättrade upp på en sjundeplats i tabellen och har 12 inspelade poäng på nio matcher. Man har enligt mig haft marginalerna lite mot sig i upptakten av SHL men nu fick man äntligen lite marginaler med sig mot Malmö och garanterat en rejäl boost för självförtroendet. Linköping har innan denna seger mot Malmö förlorat mot Luleå och Växjö efter OT på hemmaisen samt en märklig förlust mot Örebro där det blev 4-1 till bortalaget efter att Linköping gjort en fin match iallafall framåt. Linköping har vunnit skotten i sju av nio matcher och haft mycket av spelet men inte fått till det i matcherna, försvarsspelet har även sviktat och man har bjudit på alldeles för mycket bakåt. Igår såg det dock betydligt bättre ut mot Malmö i alla spelformer. Visst, Malmö kom till en hel del fina lägen, men Monstret spelade mycket bra i kassen och det är hur viktigt som helst för Linköping att få igång honom. Får man igång honom så han verkligen lever upp till sitt namn tillsammans med Linköpings otroligt bra offensiv så kan dem bli riktigt svårstoppade. Jag har varit inne på förut hur otroligt bra Linköping varit i spelet fem-mot-fem och det visade dem igår också, i spelet fem-mot-fem så höll man nollan och gjorde tre mål framåt, det sista målet kom i öppen kasse. Det har dock hittills i serien varit för svagt spel i boxplay där man endast har en penaltykill på dryga 69%. Håller man sig på isen mot Frölunda så ska man ha mycket goda möjligheter att vinna matchen. Linköping är även oerhört starka i tredje perioden så vi hoppas dem kan leverera i slutfasen i morgondagens match om det skulle vara ett jämt resultat på tavlan.

Frölunda får inte till det, efter sju spelade matcher står göteborgarna på nio poäng och ligger på en elfteplats i serien. Hemmaspelet har varit fullt godkänt hittills, dock har vinsterna kommit mot Karlskrona och Mora, två lag som man bara ska slå hemma. Den tredje segern kom mot Luleå i sista sekunderna och nu senast så torskade man mot HV71 med 1-3 hemma. På bortais har man dock varit mycket svaga, en inspelad poäng på tre matcher är nog inget facit som Rönnbergs mannar är nöjda med. Man har haft svårt att göra mål, effektiviteten har inte varit där och försvaret har sviktat fram och tillbaka. Powerplay och boxplay har dock fungerat relativt bra men överlag har det inte sett speciellt bra ut. Frölundas fem senaste matcher har varit tuffa. På bortais har man inte alls kommit upp i den nivån man vill, man har förlorat skotten klart mot både Luleå och Växjö på bortais och detsamma hände mot HV71 igår när man förlorade skotten på mål med 32-17. I den tredje perioden blev man totalt utspelade. Gör man en så dålig tredjeperiod mot Linköping så kommer man få det myket tufft men tanke på att jag skrev om att LHC är mycket vassa i just tredje perioden, stora möjligheter att den tredje perioden kommer bli helt avgörande imorgon.

Som det sett ut den senaste tiden så tycker jag 2.35 på en hemmaseger här är för högt, det känns även som att Linköping med nytt självförtroende i laget och att man äntligen har vunnit på hemmais kan rida vidare på den vågen och ta ännu en vinst, den spelas hos Coolbet med flatinsat som vanligt.

Match: Linköping - Frölunda
Spel: Linköping
Odds: 2.35
Insats: Flat
Bolag: Coolbet
Spelstopp: Lördag 15.15

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip