Toppen mot botten, så väljer jag iallafall att se det mer eller mindre. Linköping ligger fyra och Luleå ligger nia, men i dagsläget känns det som att det skiljer en hel del mellan lagen. @1.90 på raka ettan känns mycket fint, den spelas med 3/5U hos bet365

Det är två lag med helt olika form som möts ikväll. Linköping har verkligen fått till allt på slutet och har en dundrande form med tio segrar på sina elva senaste matcher. Man har dessutom gått oerhört starkt på hemmais, där har man sex raka segrar. Annat är det med Luleå som förlorat sina tre senaste matcher. Man har dessutom har brutalt svårt på just bortais där man inte har tagit tre poäng sedan annandag jul då man besegrade Leksand. Luleås största problem har varit defensiven, man har släppt in hela 18 mål efter ordinarie tid på sina fyra senaste matcher och det är alldeles för mycket om man vill vinna hockeymatcher.

Det som dock blir en väldigt avgörande nyckel till kvällens match är specialteams. Luleå placerar sig på en niondeplats i tabellen på vilka lag som har bäst % i powerplay och boxplay. Anledningen till den svaga statistiken är att man är rätt svag i både PP och BP, med andra ord hotar man inte jättemycket när man har PP eller försvarar sig bra när man har BP. Luleå drar dessutom på sig alldeles för mycket utvisningar, är man inte noggrann med det ikväll kommer det bli tungt för norrbottningarna med tanke på att Linköping är näst bäst i serien på powerplay med mål i 26% av sina numerära överlägen.

Linköping är fullt manskap till kvällens match och har en strålande form även om det var längesedan man spelade sist. Linköping kör även på en drive ikväll att man får gå två och betala för en så vi kan nog räkna med ganska mycket besökare trots att det är alla hjärtans dag.

Match: Linköping-Luleå
Spel: Linköping FT
Odds: @1.90
Insats: 3/5U
Bolag: bet365
Spelstopp: 19.00

GL vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip