Det är dags för den fjärde omgången i SHL och under tisdagen tar Linköping emot Luleå på hemmais. Hemmalaget känns oerhört starka samtidigt som bortagänget inte känns lika heta. Jag tror absolut inte Linköping kommer stå @1.95 att vinna efter fulltid när pucken släpps på tisdag, kanske runt 1.75-1.80, så hugg nu direkt. Spelet spelas hos Nordicbet med flat.

Linköping har börjat säsongen rätt bra skulle jag säga. Man inledde säsongen med att förlora på bortais mot Färjestad med 3-2 efter OT, en insats som får ses som rätt stark då Färjestad varit mycket vassa i inledningen av denna säsong. Sen hade man en tuff hemmamatch mot Växjö som också den slutade med förlust efter övertid när Växjö tillslut vann en målrik batalj med 4-5. Men nu senast stod Linköping för en jätteinsats när man nollade den regerande svenska mästaren med 2-0 på bortais! Mycket mycket stark match som man gjorde mot HV71 när man vann med 2-0. Linköpings två bortamatcher har varit dem bästa, dels för att det såklart är tuffare borta men även för att man lyckats vinna skotten i båda dessa tuffa tuffa bortamatcher. Linköpings powerplay har även varit stekhett i dem inledande omgångarna, fyra mål har man redan lyckats producera i den spelformen och fler kommer det bli, kanske redan mot Luleå på tisdag. Linköping har inte haft någon jättebra försäsong, men det verkar ändå som att laget har fått ihop spelet riktigt bra nu inför SHL. Laget känns mycket starkt och vilket lag skulle inte vilja ha Jonas "Monstret" Gustavsson som mannen mellan stolparna? Han fick dessutom hålla sin första nolla nu mot Hv71 och det känns givetvis oerhört skönt och kommer ge honom ännu mer självförtroende inför matchen mot Luleå på tisdag!

Luleå har också börjat säsongens relativt bra med två hemmasegrar och en förlust på bortais. Luleå inledde säsongen med ett back-to-back-möte med Örebro där man i den första matchen segrade efter OT, i den matchen förlorade man dock skotten. När match borta mot Örebro så körde man över Örebro i skottstatistiken men förlorade matchen med 2-0 och i matchen nu senast så vann Luleå efter straffar på hemmais mot Djurgården, även där förlorade man skotten. Så det är ingen bra start på säsongen och ingen dålig. Luleå har inledningsvis haft ett relativt lätt spelschema hittills med Örebro två gånger om samt Djurgården på hemmais, nu kommer det bi något helt annat när man ska möta Linköping borta. Luleå har till skillnad från Linköping inte visat upp något bländande powerplay heller. Jag tror detta blir en mycket svår uppgift för Luleå.

Kollar man dessutom på head-to-head från förra året så ser vi att Linköping vann tre av fyra möten och båda hemmamötena vann man enkelt med 2-0 och 5-2. Hoppas på något liknande den här gången, jag gissar på 3-1!

Match: Linköping-Luleå
Spel: Linköping FT
Odds: 1.95
Insats: Flat
Bolag: Nordicbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip